Jāņu siera siešana ir maģisks rituāls. To veicām uz īstas malkas plīts, lielā katlā, atrotītām piedurknēm maisot un maisot, kamēr biezpiena masa saiet apaļās formās. Tad siers ir teju gatavs un nobriedušas arī mūsu Jāņu gaidīšanas sajūtas. Šo procesu iesakām izbaudīt katram.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

3 kg biezpiena
5 l piena
4 olas
200 g sviesta
2 ēdamkarotes ķimeņu
sāls pēc garšas


Pagatavošanas gaita:

1. Pienu lej katlā un uzkarsē līdz 85 grādiem, bet neuzvāra.

2. Pamazām pievieno biezpienu un maisa, līdz atdalās sūkalas.

3. Kad biezpiens maina struktūru, kļūstot mazliet staipīgs, to izkāš caur mali un nospiež liekās sūkalas.

4. Masu liek atpakaļ katlā. Pievieno sakultas olas, sviestu, ķimenes un sāli un maisa. Maisa tik ilgi, līdz biezpiena masa atdalās no katla malām un 'apaļojas'.

5. Tad sieru liek marlē un virs kāda trauka notecina lieko šķidrumu.

6. Mazliet atdzesētu sieru saformē skaistā ritulī, liek virsū slogu un vēsumā atdzesēties vismaz 24 h.

Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!