Amerikā "Disney" kompānija rīko pasaulslavenās multfilmu leģendas Mikipeles 75.dzimšanas dienas atzīmēšanai veltītus svinīgus pasākumus.
Otrdien "Wolta Disneja Pasaulē" Floridā tiks svinīgi atklātas 75 sešas pēdas augstas statujas, kuras veidojušas dažādas izklaides industrijā nozīmīgas personas, tai skaitā Džonu Travoltu, sers Eltonu Džonu un tenisistu Andrē Agasi.

Amerikā izlaistas arī pastmarkas ar Mikipeles attēlu, un no jauna tiek izrādītas klasiskās filmas.

Mikipele, kuru jaunībā vilciena brauciena laikā radīja Volts Disnejs, pirmo reizi uz ekrāniem parādījās 1928.gada 18.novembrī multfilmas "Steamboat Willie" demonstrēšanā Ņujorkā.

Lielbritānijā savukārt tādi modes dizaineri kā Pols Smits un Džuliens Makdonalds labdarības nolūkos radījuši ierobežota piedāvājuma Mikipeļu figūras Londonas tirdzniecības centrā "Selffridges".

Mikipeles veiksme bija kā katalizators, veidojoties Disneja miljardos dolāru mērāmajai izklaides impērijai, kas tagad ietver arī tematiskus izklaides parkus, filmas, televīzijas šovus, DVD ierakstus un dažādas preces.

Mikipele ir parādījusies vairāk kā 140 filmās, komiksos un visdažādāko produktu veidā, sākot no pulksteņiem un rotaļlietām līdz pidžamām.

"Neviens cits atsevišķs personāžs nav tik pastāvīgi atradies uzmanības centrā, neviens cits personāžs nav bijis globālas izklaides kompānijas priekšgalā, nevienam citam atsevišķam personāžam nav bijusi šāda mūžīga un nenovecojoša pievilcība," sacīja "Disney" kompānijas priekšsēdētājs un izpilddirektors Maikls Eisners.

Nākamgad viņš gatavojas pielāgoties digitālajam laikmetam, laižot apgrozībā video filmu "Mickey's Twice Upon a Christmas", kurā būs izmantoti ar datora palīdzību radīti tēli.

Mikipele tika laista apgrozībā pasaulē divdesmitajos gados, džeza laikmetā, un zināmā mērā tika uzskatīta par palaidni.

Tā draudzene Minnija bija kopā ar Mikipeli jau kopš paša sākuma.

Dažus gadus pēc debijas uz ekrāniem Mikipele sāka runāt, tēla balsi ierunājot pašam Voltam Disnejam.

Trīsdesmito gadu beigās Mikipele tika "pārveidota", tās ausīm un sejai kļūstot apaļākai un ar maigāku izskatu.

Mikipeles popularitāte ļoti ātri aptvēra visu pasauli, kad tā kļuva par "Coca Cola" kompānijas simbolu.

Mikipeles Kluba televīzijas šovā, kura demonstrēšana sākās 1955.gadā, bērni varēja iepazīties ar šo multfilmu varoni.

Starp šova vadītājiem savulaik bijuši arī tādi mūsdienās populāri cilvēki kā Britnija Spīrsa, Kristina Agilera un Džastins Timberleiks, kas skeču un muzikālo uzstāšanos laikā visi valkāja slavenās Mikipeles ausis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!