No 25.-27.jūnijam, Madonā risināsies trīsdienu orientēšanās sacensības “Kāpa 2004” un savu dalību tajās apstiprinājuši jau vairāk kā 1000 sportisti.
Ne bez pamata “Kāpas” daudzdienas tiek uzskatītas par lielākajiem Latvijas orientieristu svētkiem. Šogad tās notiks jau 18. reizi un tāpat kā katru gadu vienkopus pulcēs visu paaudžu orientēšanās sporta entuziastus. Savus spēkus sacensībās varēs izmēģināt ikviens - sākot no bērniem, kuri sacentīsies marķētās distancēs, beidzot ar dāmām un kungiem pensijas gados. Jaunākie līdz šim reģistrētie dalībnieki Māris Kalniņs un Urte Caplikaite šogad svin savu ceturto dzimšanas dienu, bet vecākie sportisti jau ir iesoļojuši astotajā gadu desmitā. Kā jau orientēšanās sportā ierasts, arī Kāpas sacensībās būs sastopamas startējošas ģimenes vairākās paaudzēs.

Dažādas sarežģītības distances būs pieejamas visiem interesentiem. Līdzās valsts pieredzējušākajiem orientieristiem uz starta līnijas stāsies ne tikai bērni, bet arī pieaugušie iesācēji, kuri vēl tikai sper pirmos soļus orientēšanās gudrībās. Jau otro gadu īpaša starta grupa būs tiem, kuru svars pārsniedz centneru - “Open 100”. Kopā ar Latvijas sportistiem distancēs dosies arī viesi no Skandināvijas, Baltijas un citām Eiropas valstīm. Visaizraujošākās sacensības solās būt to trešajā dienā, kad noskaidrosies kopvērtējuma uzvarētāji visās vecuma un meistarības grupās, bet Elites klases sportisti cīnīsies par punktiem pasaules labāko orientieristu rangā.

Dalībnieku pietiekšanās turpināsies līdz 9.jūnijam interneta lapā http://www.kapa.lv/ vai personīgi pie sacensību organizatoriem.

Jau tradicionāli dalībnieku priekam tiks rīkots koncerts un zaļumballe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!