Pretendents nominācijā Spilgtākā debija literatūrā 2010: Artis Ostups. "Biedrs Sniegs", izdevējs "Mansards".

""Biedrs Sniegs" ir poētiskā pasaule ar savām likumsakarībām un īpatnībām, kur jebkurš pants gan iekļaujas šajā pasaulē kā loģiska — un poētiska — tās sastāvdaļa, gan ir tās projekcija." (Guntis Berelis)

"Ostups ir lieliska investīcija latviešu dzejā. Domājošs un reizē uztverīgs un jūtošs, gados gluži jauns dzejnieks — tādu mums acumirklī nav daudz. Debijas krājuma kategorijā "Biedrs Sniegs" noteikti atzīstams par spožu pieteikumu grāmatas formātā." (Ieva Kolmane)

"Patīkami lasīt kāda dzejnieka pirmo grāmatu, kas dāvā iespēju priecāties par jaunām metaforām, nesamocītu domas vai jūtu izklāstu un nekur nepaklupt — nu, gandrīz nekur. Nepaklupt tādā nozīmē, ka dzejnieka uzceltā latiņa nekur nav ne par zemu, ne par augstu, un dzejnieka poētiskais augums iztiek bez lieliem puniem, sasista deguna vai salauztiem spārniem. Arta Ostupa emocionālā spriedze koncentrējas tēla pragmatiskajā līmenī, tā teikt, bez ārējas asiņošanas. Bet dvēseles iekšējā asiņošana — tas ir dzejas virzītājspēks." (Edvīns Raups)

Artis Ostups dzimis 1988. gadā, dzīvo Siguldā un studē filozofiju Latvijas Universitātē. Dzeja un raksti par literatūru publicēti galvenokārt "Karogā", "Kultūras Forumā" un portālā "¼ Satori". Daži dzejoļi skan Jaunā Rīgas teātra izrādē "Latviešu mīlestība". "Biedrs Sniegs" ir autora pirmā grāmata.

Foto: Mansards
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!