Mākslas galerijā "1.stāvs", kas atrodas Strēlnieku ielā 3, kura atrodas tieši pretī Zviedru Ekonomikas augstskolai, 7. jūnijā plkst. 16.00 par draudzīgām cenām bez galerijas uzcenojuma interesenti varēs iegādāties izsolē jaunu un sabiedrībā pazīstamu mākslinieku darbus. Izsole notiek akcijas "Annai. Ar mīlestību..." ietvaros, portālu "Delfi" informē akcijas organizatori.
"Annai. Ar mīlestību..." – šāds nosaukums dots mākslas darbu izstādei un vēlāk arī šo darbu izsolei, kurai mākslas darbus ziedojuši Latvijas Mākslas Akadēmijas esošie, absolvējušie studenti un pasniedzēji (LMA), lai palīdzētu uzveikt vēzi Latvijas Mākslas akadēmijas, glezniecības nodaļas 3. kursa studentei Annai Afanasjevai.

Visi iegūtie līdzekļi kalpos Annas Afanasjevas ārstēšanai un rehabilitācijai. Pašlaik galerijā "1. stāvs" ir izstāde "Annai. Ar mīlestību...," kurā apskatāmi mākslas, darbi, kuri tiks izsolīti labdarības izsolē. Līdzās gandarījumam par labo darbu un jauniegūto mākslas darbu, ikviens kā dāvanu saņems bezmaksas mācību stundu loka šaušanas klubā "Amazones" ar mākslinieci Diānu Dimzu – Dimmi.

Izsolē 7.jūnijā plkst. 16.00 spēlēs saksofonu kvartets "N[ex]t" un izsoli vadīs docents Andris Teikmanis un Juris Šteinbergs.

Anna Afanasjeva ir jauna māksliniece, kura kopš 2004.gada aktīvi piedalās izstādēs un Latvijas mākslas dzīvē. Pašlaik mācās Latvijas Mākslas akadēmijā, glezniecības nodaļā, 3. kursā. Viņas zīmīgākie projekti ir: "U 25 / Latvijas jaunā māksla" (2005.) un "200XBerlin" (2005.) profesora Alekseja Naumova vadībā (Berlīne, Vācija). 2006. gadā bija studējusi Palermo Mākslas augstskolā (Accademia di Belle arti di Palermo) Sicīlijā, Itālijā Erasmus/ Socrates programmas ietvaros. Papildus izglītību ieguva fotodizainā pie Mihaela Buhlera (Poprada/Slovākija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!