Foto: Publicitātes attēli
Portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Arhitektu savienību (LAS) aicina piedalīties balsojumā, nosakot Latvijas arhitektūras 2010.gada skates labāko darbu, kura autori 20.maijā Arhitektu namā svinīgā ceremonijā saņems publikas simpātiju balvu.

Ceremonijā tiks noskaidrots arī galvenās balvas – Bronzas ananāsa ieguvējs. Uzvarētāju Latvijas arhitektūras darbu skatē nosaka starptautiska žūrija.

Latvijas arhitektūras darbu skati LAS organizē jau 15. reizi. Pasākums kļuvis par gada centrālo notikumu un atskaites punktu arhitektu un būvnieku radošajā sadarbībā un atspoguļo pēdējo gadu ekonomiskās attīstības sasniegumus arhitektūras jomā Latvijā.

"Gada skate arhitektūrā ir šī brīža vērtību noskaidrošana mūsu amata brālībā, šāda līmeņa skatē latiņa jāpaceļ tik augstu, lai gada laikā paveiktais tiktu vētīts no arhitektūras kā būvmākslas aspekta un no laikmeta konteksta, tādēļ ir svarīgi, ka pie vērtēšanas darba talkā nāk neatkarīgi eksperti no citām zemēm, tas vairo ticamību, ka jaunās vērtības ir objektīvas," pauž LAS Padomes priekšsēdētājs Andris Kronbergs.

Balsojums par Latvijas Arhitektūras skates otrās kārtas labākajiem darbiem portālā "Delfi" norisināsies līdz 19. maijam (ieskaitot). No vienas IP adreses 24 stundu laikā var nobalsot vienu reizi tikai par vienu no pretendentiem. Portāls "Delfi" patur tiesības pēc balsojuma noslēgšanās pārbaudīt rezultātus, dzēšot negodīgi veiktus balsojumus.

Balvai izvirzīto projektu aprakstus un attēlus var aplūkot klikšķinot uz nominanta nosaukuma balsojumā.

Nolikums paredz, ka skatei jāiesniedz pēdējos divos gados izstrādāti un realizēti arhitektūras objekti - jaunbūves, publiskas ēkas, daudzstāvu dzīvojamās ēkas, savrupmājas, ražošanas objekti, pārbūves, restaurēti kultūras pieminekļi, pilsētvides dizaina risinājumi, ainavas un dārzi, iekštelpas, kas nodoti ekspluatācijā līdz 2011.gada 15.februārim un kuri realizēti Latvijā, kā arī ideju projekti un konkursa darbi. Jau otro gadu darbi netiek grupēti pa nominācijām, bet ir sadalīti divās kategorijās: A - jaunbūves, pārbūves, restaurētas ēkas, ainavu arhitektūras objekti, interjeri un B - projekti (meti, skiču projekti, vīzijas, plānojumi). Ar pilnu nolikumu var iepazīties: Nolikums 2010.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!