Portāls "Delfi" piedāvā noglausīties grupas "Gaujarts" dziesmu ‚Putekļi', kas drīzumā tiks piedāvāta radiostacijām kā grupas jaunākais singls.

Gaujarts 'Putekļi'

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/Gaujarts_Putekli.mp3';include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc";?>

"Līdz šim vairāk spēlējām pa mazformāta pasākumiem, meklējot pēc iespējas ciešāku kontaktu ar publiku. Tomēr šovasar iemēģināts arī festivāls "Positivus" un citas lielākas skatuves. Kā par brīnumu, izdevās gluži pieņemami. Tāpēc nolēmām – varbūt var ieskatīties klausītāja acīs arī caur radio viļņiem," stāsta grupas dalībnieki.

Singlam izvēlētā dziesma 'Putekļi' atrodama grupas debijas albumā "Koncerts Kultūras namā", kas iznāca šī gada pavasarī.

"Varbūt pati vienkāršākā. Pašlaik piemērotākā, lai kāds cilvēks arī sastrēgumā tupēdams sajustos kā koncertā kultūras namā...," dziesmas izvēli atklāj grupas dalībnieki.

Drīzumā gaidāma arī grupas "Gaujarts" pirmā muzikālā izrāde, kas savu pirmizrādi piedzīvoja Somijā, Pori neatkarīgo teātru festivālā "Lainsuojattomat". Izrāde "Par vienu vīru" Rīgā tiks demonstrēta 17. oktobrī "Dirty Deal Cafe" Spīķeros.

Izrādes idejas autors ir grupas "Gaujrats" dalībnieks Ģirts Šolis, kurš ir arī viens no neatkarīgā objektu teātra "Umka.lv" virzītājiem.

"Pirms pāris mēnešiem kaut kādā prāta aptumsuma brīdī radās ideja pieteikt vēl neesošu muzikālu izrādi Pori neatkarīgo teātru festivālam, kurā bijām piedalījušies arī ar 'Umka.lv'. Par lielu pārsteigumu, viņi šo ideju pieņēma un uzaicināja mūs. Rezultātā, 2. septembrī saules gaismu ieraudzīja, nepilnu mēnesi iznēsāta, apmēram stundu gara, brīžiem skumja, brīžiem komiska, muzikāla, leļļu izrāde," par jauno grupas projektu atklāj tās autors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!