Ar jaunu dziesmu un gatavošanos jaunam albumam gada nogalē sevi atkal piesaka savulaik populārais duets brāļi Ziemeļi, portālu "Delfi" informē "Mikrofona Ierakstu" pārstāvis Guntars Račs.

Brāļi Ziemeļi 'Brienot tumsu'

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/BRIENOT-TUMSU.mp3';include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc";?>

Brāļi Āris un Saulceris Ziemeļi sagaidot 2010.gadu studijā G.E.M ir ierakstījuši pilnīgi jaunu dziesmu 'Brienot tumsu'. Mūzikas autors Āris Ziemelis, bet par dziesmas teksta pamatu ņemts Alfrēda Krūkļa dzejolis.

Brāļus Ziemeļus savu popularitātes kulmināciju piedzīvoja 1987.gadā, kad viņu visu laiku populārākā dziesma 'Uzsniga sniedziņš balts' uzvarēja "Mikrofona Aptaujā".

"Tas bija laiks pirms dziesmotās revolūcijas, un laiks, kad modē bija spēcīgas protesta dziesmas un Līvu 'Dzelzsgriezējs' grieza un daudzas 80to gadu grupas 'zāģēja' smago estrādi. Brāļi uzvarēja ar negaidīti sirsnīgu dziesmu, raisot neviennozīmīgu attieksmi no saviem amata brāļiem, bet baudot nedalītu tautas mīlestību. Šī dziesma nu ir izturējusi laika pārbaudi un, domājams, ikviens saprot un novērtē to, ka tā ir viena no visu laiku pašām populārākajām Ziemassvētku laika dziesmām Latvijā," atceras Račs.

Brāļiem Ziemeļiem visu šo gadu laikā tā arī nav izdots neviens īsti pilnvērtīgs CD albums. Tagad darbs pie tā ir sācies un tas tiks izdots nākamā gada nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!