Dziedātāja Dace Upīte, kuras iepriekšējās dziesmas 'Bet kad tu nāc' un 'Deviņos no rīta' jau ieguvušas labas atsauksmes no klausītājiem un abas pabijušas dažādu radiostaciju topos, piedāvā savu jaunāko ierakstu, portālam "Delfi" pavēstīja dziedātājas pārstāvji no "Mikrofona ierakstiem". Dziesmas 'Bez skaļiem vārdiem' mūzikas autors ir komponists Māris Elksnis un dzejniece Rasa Sarnoviča.

Dace Upīte 'Bez skaļiem vārdiem'

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/DACEUPiTE_BEZSKAlIEMVaRDIEM.mp3'; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

"...Bez skaļiem vārdiem klusums vairāk dzīvs... Šoreiz vairāk par sapņiem, kuri kopā izsapņoti, par netveramām lietām, ko var sajust tikai tie, kas savas sajūtas vārdos skaļi nenosauc; par mirkļiem, kas liek pasmaidīt, bet ļauj iet, paturot tikai atmiņas," par šo ierakstu saka Dace Upīte.

Māris Elksnis, kurš ir grupas "Post Marka" dibinātājs un "Ļady's Sweet" dalībnieces Vinetas Elksnes brālis un, kā pianists sadarbojies ar daudziem pazīstamiem Latvijas mūziķiem, par šis dziesmas tapšanu saka: "Dziesmas melodija tapa neticami ātri. Kā uzrakstīju tā arī palika, bez korekcijām. Tik viegli man līdz šim nekas vēl nebija tapis. Es esmu ļoti priecīgs, ka tieši Dace Upīte izvēlējās ieskaņot šo dziesmu. Viņas balss ir Dieva dāvana. Fantastisks tembrs un bez liekulības varu teikt, ka esmu ļoti gandarīts ar rezultātu. Šķiet, ka viņai šī dziesma arī ļoti piestāv."

Dziesmu producēja Māris pats, piedaloties bundziniekam Edijam Šimiņam un ģitāristam Jānim Čubaram.

Ieraksts tapis studijā "Medusa Sound" kopā ar skaņu režisoru Edgaru Skrāģi. Miksēja un māsterēja Jānis. Dziesma jau nonākusi radiostacijās, kā arī Mp3 formātā lejupielādējama portālā Doremi.lv.

Dace Upīte ir dzimusi Smiltenē un dzied jau kopš agras bērnības. Šobrīd dzīvo un strādā Rīgā. Vairākus gadus piedalījusies konkursā "Dziesma manai paaudzei", kā arī veiksmīgi startējusi LNT šovā "Latvijas Zelta talanti 2009", tiekot līdz pusfinālam. Piedalījusies šovā "Koru kari 2" Sarkanā Rīgas kora sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!