Foto: Jumava.lv
Izdevniecība "Jumava" laidusi klajā Robina Robertsona grāmatu "Indras tīkls". No angļu valodas tulkojis Normunds Pukjans.

Indras tīkla metafora no budistu sūtras simbolizē noslēpumaino parādību, kad savā pašpārveidē katrs no mums savienojas ar visu dzīvo un nedzīvo. Robins Robertsons atrod paralēlus modeļus senajā alķīmijā, kas centās pārvērst vienkāršos metālus zeltā, un mūsdienu haosa teorijā, kas postulē, ka sīka sākotnējā pārmaiņa var izsaukt gigantiskas un neparedzētas sekas — kā tauriņš Brazīlijā var izraisīt viesuļvētru Teksasā.

Robinsons saprotami parāda, kā šīs divas sistēmas atklāj iekšējās attīstības modeli jebkurā garīguma tradīcijā. Neatkarīgi no tā, kāda ir konkrētā cilvēka nodarbošanās, šīs pārsteidzošās atziņas var bagātināt un paātrināt jebkura garīguma meklētāja pārveides stadijas.

Robins Robertsons, Ph. D., ir praktizējošs klīniskais psihologs un sarakstījis 16 grāmatas, kurās viena no galvenajām tēmām ir attiecības starp jungisko psiholoģiju, zinātni vispār un mākslu.

"Grāmatas autors vieglā un saprotamā valodā mūs iepazīstina ar to, kā pasaules gudrie prāti vēstures gaitā ir mēģinājuši saprast nesaprotamo un ietekmēt dzīvi. Grāmatā ir daudz atziņu, kurās uzrādītas esības mistērijas integrālā sintēze starp hermētismu, psihi un zinātni," grāmatu iesaka ārsts, reanimatologs Pēteris Kļava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!