Foto: Publicitātes foto
Pazīstamais pašmāju mūziķis, grupas "Menuets" solists un ģitārspēles pasniedzējs Adrians Kukuvass izveidojis ģitārspēles metodiku un izdevis grāmatu "Ar ģitāru uz Tu", kas dod iespēju skolniekiem īsā laika posmā apgūt ģitāras spēli, portālu "Delfi" informēja radošās grupas "Vokāls" mārketinga konsultante Nora Kukuvasa.

Grāmatā koncentrētā veidā ir apkopota nepieciešamā informācija, lai spētu izprast mūzikas teorijas pamatus un tās praktisko pielietojumu, apgūstot sešstīgu ģitāras spēli. Īpaši noderīga grāmata būs tiem, kas jau spēlē kādu mūzikas instrumentu.

"Esmu darījis visu, kas manos spēkos, lai pēc iespējas vairāk cilvēku varētu apgūt šo brīnišķīgo instrumentu!" uzsver Kukuvass.

Iepazīstoties ar Kukuvasa metodiku, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas lektors, Mag.paed. ģitāras spēles pasniedzējs Zigmunds Žukovskis norādījis: "Ja gribat apgūt ģitārspēli, bet nezināt, kā to darīt, nepazīstat notis un laika iet pie skolotāja arī nav, tad grāmata, ko Jūs patlaban turat rokās, ir labākais risinājums visām šīm problēmām. Adrians atklāj visus ģitāras spēles noslēpumus un sniedz nepieciešamās zināšanas nevienu negarlaikojot, un, galvenais, dara to muzikāli."

Adrians Kukuvass savu muzikālo izglītību ir ieguvis Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolas trompetes klasē, kuru absolvēja 1978.gadā, bet ģitāras spēli apguva pašmācības ceļā. Tieši tādēļ Adrians Kukuvass spēja izveidot metodiku, kas dod iespēju skolniekiem īsā laika posmā apgūt ģitāras spēli.

Grāmatas "Ar ģitāru uz Tu" atvēršanas svētki notiks 3.maijā pulksten 17 bērnu un jauniešu centrā "Daugmale".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!