SIA “Birojs 2000 Plus” apgādā pirmoreiz latviešu valodā izdota viena no pasaules visu laiku lasītākajām psiholoģijas grāmatām – Erika Berna darbs “Spēles, ko spēlē cilvēki”.
Grāmatas pirmais izdevums tika publicēts jau 1964. gadā un vairākus gadus noturējās Amerikas bestselleru sarakstos. Taču arī pašlaik katru gadu iznāk šīs grāmatas atkārtoti izdevumi, tā ir tulkota arī vairāk nekā 30 pasaules valodās.

Grāmatu “Spēles, ko spēlē cilvēki” latviski tulkojusi Andžela Šuvajeva, tās zinātniskais redaktors ir psiholoģijas doktors Viesturs Reņģe. Grāmatas priekšvārdā viņš norāda, ka atsauces uz šo darbu var atrast daudzos psiholoģijas un psihoanalīzes, psihoterapijas un psihiatrijas, pedagoģijas, menedžmenta izdevumos.

Tomēr šī grāmata ir domāta gan profesionāliem psihologiem, gan arī visiem, kam psiholoģija interesē nevis kā akadēmiska nodarbe, bet kā interesanta zinātne, kas palīdz saprast, kādi motīvi un intereses vada līdzcilvēkus. Pašam Erikam Bernam šajā ziņā ir bagāta pieredze – viņš ir trīskārt šķīries (visas reizes pēc savas iniciatīvas), ilgi studējis psihoanalīzi, mācījies un strādājis kopā ar pasaulslaveniem speciālistiem, sarakstījis daudzas grāmatas.

Krieviski visi nozīmīgākie Erika Berna darbi tiek izdoti jau kopš 1988. gada, savukārt latviešu lasītājam viņa vārds līdz šim vairāk bija pazīstams no rakstiem par šī psihologa radīto transakcionālo analīzi, kas sāka parādīties dažādos žurnālos jau no 80.gadu vidus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!