Foto: DELFI
Diskusijās ap Kultūras ministrijas valsts sekretāres Solvitas Zvidriņas disciplinārlietu un viņas atstādināšanu no pienākumu pildīšanas ir minēti arī iebildumi par Kultūras ministrijas uzsākto apdrošināšanas iepirkumu realizāciju.

Latvijas profesionālo apdrošināšanas brokeru asociācija uzskata, ka iepriekš īstenotā ilggadējā prakse Kultūras ministrijā, kad apdrošināšanas iepirkumos apdrošināšanas brokeru sabiedrība šo iepirkumu nodrošināšanai tiek izvēlēta bez konkursa, ir neatbilstoša labai biznesa praksei un godīgai konkurencei.

Apdrošināšanas brokeru pakalpojums ir normatīvos aktos regulēts, apmaksāts, profesionāls pakalpojums, kura mērķis ir aizsargāt apdrošinājuma ņēmēja intereses un nodrošināt optimālu apdrošināšanas iegādi.

Tāpēc Latvijas Profesionālo apdrošināšanas brokeru asociācija uzskata, ka Kultūras ministrijas agrāk īstenotā apdrošināšanas brokeru izvēle bez to kvalitatīvo īpašību un finansiālo piedāvājumu izvērtējuma ir publisko iepirkumu būtībai un labās pārvaldības praksei neatbilstoša, un var radīt aizdomas par personisko interešu lobēšanu vai pat par korupciju.

Latvijas Profesionālo apdrošināšanas brokeru asociācija aicina Kultūras ministriju nodrošināt labas pārvaldības praksi un atbilstoši normatīvajiem aktiem publiskot apdrošināšanas iepirkumu konkursos iesaistīto brokeru izvēles kvalitatīvos un finanšu kritērijus, tai skaitā komisiju apmērus, kādu brokeri saņem noslēdzot Kultūras ministrijas un tās pakļautībā esošo iestāžu apdrošināšanas līgumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!