Foto: F64

Arī Latvijas Nacionālās operas (LNO) solistu arodbiedrība neizslēdz iespēju rīkot streiku, pavēstīja LNO solistu arodbiedrības priekšsēdētāja Andžella Goba (attēlā).

Solistu arodbiedrība ir izteikusi atbalstu operas koristiem, kuri pieteikuši streiku no 8.jūnija.

Goba norāda, ka streika pieteikšana būs galējais līdzeklis operas solistu prasību apmierināšanā, un viņa cer problēmas atrisināt sarunu ceļā.

"Mēs vēl joprojām ceram ieilgušās problēmas kā darba samaksa, noslogotība, repertuāra politika, komunikācijas ētika, nekorekti darba līgumi un vēl citus jautājumus atrisināt sarunu ceļā," uzsver Goba.

Goba arī norāda, ka konflikta situācijās, teātra vadībai ir neierobežotas iespējas vērsties pret katru mākslinieku individuāli, liedzot dalību izrādēs, darbu ar koncertmeistariem un vokālajiem pedagogiem.

Jau ziņots, ka LNO kora arodbiedrība no 8.jūnija pieteikusi streiku, prasot atjaunot kora māksliniekiem arodbiedrības biedriem pilnu darba slodzi un darba algu, pārtraukt diskriminējošo noteikumu piemērošanu, slēdzot nepamatotus terminētus darba līgumus.

Operas vadība paziņojusi, ka kora mākslinieku streiks ir pieteikts, neievērojot procedūru. LNO izmantošot savas tiesības pret šo streika pieteikumu vērsties tiesā.  

Koristu streiks var ietekmēt Rīgas operas festivālu, kas plānots no 5. līdz 17.jūnijam.

LNO ir vairākas arodbiedrības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!