Foto: Neputns
Izdevniecība "Neputns" laidusi klajā Latvijas Nacionālā vēstures muzeja direktora, arheologa Arņa Radiņa veidotu "Arheoloģisko ceļvedi latviešu un Latvijas vēsturē".

Kā uzsver grāmatas izdevēji, latviešu daiļliteratūrā pēdējos gados parādījusies interese par senākiem vēstures periodiem, prozas darbu autori sniedz savas literārās interpretācijas par tām vai citām norisēm Latvijas teritorijā dažādos vēstures posmos, šajā ceļvedī atrodams precīzs faktu materiāls izlasāms un ieraugāms autentiskā izklāstā un sakarībās.

Grāmatā astoņās nodaļās mūsdienīgi pievilcīgā formā un izteiksmē, plašai auditorijai saprotamā valodā parādīta Latvijas teritorijā savulaik dzīvojošo cilšu jeb maztautu – letgaļu, zemgaļu, sēļu, kuršu, lībiešu un vendu saplūšana vienā latviešu tautā, uzrādot gan to atšķirības, gan kopīgās raksturojošās iezīmes. Latvijas teritorijas iedzīvotāju kultūru pārmantotība un pēctecība atainota, izsekojot šim procesam līdz pat mūsdienām.

Grāmata demonstrē jaunākās atziņas un arheoloģiskās pētniecības iespējas ne tikai senākās, bet arī nesenās vēstures izzināšanā. Tās uzbūves principi ir novitāte Latvijas vēstures skaidrošanā. Nezaudējot profesionālās kvalitātes, šajā darbā sniegta cilvēcīgi saprotams ieskats latviešu tautas tapšanas vēsturē līdz pat mūsdienām.

Grāmatas māksliniece Zane Ērnštreite

Grāmatu var iegādāties Latvijas grāmatnīcās, "Neputna Galerijā" Tērbatas ielā 49/51 un interneta veikalā www.neputns.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!