Foto: LETA
Jaunās koncertzāles "Palladium" nodošana ekspluatācijā birokrātisku procedūru dēļ tiešām ir aizkavējusies, bet tās darbība nav apturēta, un nevienu pasākumu tāpēc nav plānots atcelt, pastāstīja viens no koncertzāles īpašniekiem Ģirts Majors.

"Būvvalde nav lūgusi darbību apturēt, tikai konstatējusi, ka tā nav nodota ekspluatācijā," sacīja Majors un norādīja, ka no Rīgas pilsētas būvvaldes saņemtais protokols nesatur aizliegumu ekspluatēt ēku.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) gan konstatējis atsevišķus pārkāpumus, "kas lielam objektam ir normāli", tomēr pārkāpumi neesot lieli un tiešā veidā neattiecas uz apmeklētāju drošību, klāstīja "Palladium" pārstāvis.

Majors atzina, ka ir bijis lietas kursā, ka koncertzāle tiek atvērta pirms nodošanas ekspluatācijā, taču norādīja, ka tas neesot pirmais gadījums, ka kāds objekts sāk darbu pirms visu formalitāšu sakārtošanas.

"Zinājām, ka process nav beidzies, bet nav tā, ka neviens neko nedara. Mēģinām dabūt no institūcijām saskaņojumus, viss ir procesā," teica Majors un minēja, ka pasūtītāji atvēruši koncertzāli, jo bijuši pārliecināti, ka pēc būtības viss ir uzbūvēts kā plānots, trūkst tikai formalitāšu.

"Saskaņošanu nevar veikt ne mēneša, ne divu laikā. Izvēlējāmies mazāko ļaunumu," viņš piebilda. Ja būvvalde uzliks sodu, pasūtītāji esot gatavi to samaksāt.

Rīgas pilsētas būvvaldes Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Kristīne Pētersone pavēstīja, ka būvvalde pārbaudi jaunajā koncertzālē veikusi, kad pie tās pēc iedzīvotāju sūdzību saņemšanas bija vērsies laikraksts "Diena". Būvvalde gan nevienu iedzīvotāju sūdzību par "Palladium" nav saņēmusi.

Pētersone atzina, ka lielā darba daudzuma un ierobežoto resursu dēļ būvvalde nav kontrolējusi, ka koncertzāles būvdarbu pasūtītājs nav sniedzis informāciju par visu tehnisko noteikumu izpildi, kaut arī koncertzāle reāli jau vairākus mēnešus darbojas.

"Ņemot vērā darba daudzumu un esošos resursu, primāri tiek reaģēts uz sūdzībām, un pilnvērtīgi sekot būvniecības procesam visā Rīgas pilsētā ir diezgan grūti," paskaidroja Pētersone.

Veicot pārbaudi koncertzālē "Palladium", būvvalde pēc vizuālās apskates secinājusi, ka paveiktais atbilst būvprojektam, tomēr ugunsdrošības jautājumi nav būvvaldes kompetencē, tādēļ lūgts viedoklis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam.

Portāls "diena.lv" ceturtdien vēsta, ka Rīgas pašvaldība uzdevusi koncertzāles "Palladium" īpašniekiem apturēt koncertzāles izmantošanu, jo atjaunotais nams oficiāli nav pieņemts ekspluatācijā. Aizliegumu izmantot koncertzāli pašvaldība izdevusi jau 5.decembrī. Pašvaldība par šo faktu informējusi Valsts darba inspekciju un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, kā arī Rīgas pašvaldības policiju. Administratīvo pārkāpumu kodeksā par šādu rīcību paredzēts naudas sods juridiskajām personām no piecdesmit līdz 5000 latiem.

Jau vēstīts, ka septembra beigās Rīgā, kādreizējā kinoteātra "Palladium" telpās Marijas ielā 21, tika atklāta populārās mūzikas koncertzāle "Palladium".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!