Foto: LETA

Strīdi ar kultūras nozari ir viss kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) darba saturs, jo nekādu citu paveiktu darbu nav, telekompānijā LNT izteicās bijušais Jaunzemes-Grendes padomnieks un kultūras ministrs Ints Dālderis (V).

Dālderis kultūras ministri kritizēja par to, ka brīdī, kad pirmo reizi pēdējo gadu laikā valdībā tika lemts par budžeta palielināšanu un bija iespējas pacīnīties par naudu savai nozarei, viņa atradās ārpus valsts un šo svarīgo uzdevumu veica tieslietu ministrs, kurš pats valdībā bija tikai pirmo nedēļu.

Jautāts, vai kultūras nozarei budžeta grozījumos bija iespējams izcīnīt vairāk, Dālderis atteica, ka to nevar pateikt, taču acīmredzams esot fakts, ka tas netika mēģināts. Iegūtais budžeta palielinājums kultūras nozarei gan esot sadalīts ļoti saprātīgi.

Dālderis kritiku veltīja arī Rīgas pašvaldībai un tās atbilstībai 2014.gadā Rīgai kļūt par Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Pēc politiķa domām, Rīga nevar īsti saukties par kultūras galvaspilsētu, jo neuztur nevienu kultūras iestādi - ne tai ir savs muzejs, ne teātris vai orķestris. Arī neviena jauna kultūras celtne uz 2014.gadu uzcelta netikšot, lai arī tāda esot kultūras galvaspilsētu kustības tradīcija. Šīs funkcijas varēšot veikt valsts uzceltā Nacionālās bibliotēkas ēka.

Dālderis izteica cerību, ka atšķirībā no Viļņas un Tallinas Rīga kā Eiropas kultūras galvaspilsēta neizgāzīsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!