Foto: AFI
"Jau kādu laiku vēlamies baznīcā uzrīkot vienu kārtīgu rokkoncertu", norādot uz vēlmi mainīt sabiedrības priekšstatus par Rīgas Doma baznīcu, projektu "Mans Doms" atklāja Doma draudzes vadība.

Piemēram, decembra vidū klajā nāks dziesminieka Goran Gora jaunais albums "Hold Me Close When It Comes" un tā prezentācijas koncerts notiks 21. februārī Rīgas Domā. Koncerts būs kā rituāla performance, kuras laikā klausītājam būs iespēja baudīt savdabīgi akustisku skanējumu, kas papildināts ar iedvesmojošu gaismu spēli.

Visa gada garumā projekta "Mans Doms" ietvaros Doma baznīcā notiks dažādas kultūras un mūsdienu mākslas aktivitātes - avangarda un akustiskās mūzikas koncerti, mūsdienu teātris un deja, jaunā teātra performances, foto un gleznu izstādes, padarot Doma kompleksu par nozīmīgu Rīgas radošo kvartālu.
Projekta "Mans Doms" mērķis ir atjaunot Rīgas Doma sabiedrisko nozīmību, piešķirot izcilajam arhitektūras un vēstures piemineklim jaunu vērtību.

No projekta atklāšanas brīža Rīgas un Latvijas iedzīvotājiem būs pieejama plaša mūsdienīga kultūra un mākslas programma, iespēja iesaistīties sociālās atbildības aktivitātēs un pilnīgāk iepazīt dižo celtni – Rīgas Domu. Projekts "Mans Doms" darbosies septiņos galvenajos virzienos – draudze, katedrāle, vēsture, koncertzāle, galerija, skola, patvērums. Informācija par virzienu aktivitātēm un pasākumiem būs ērti un vienuviet pieejama interneta mājas lapā www.mansdoms.lv

Adventes laikā J. Rozes grāmatnīcās un citur būs pieejamas Domam veltītās, atzītā mākslinieka Māra Subača zīmētās Ziemassvētku kartiņas, kuras iegāde būs ziedojums Doma baznīcas fondam. "Mans Doms" mājas lapā būs pieejama arī e-kartiņa - sūtītājam būs iespēja ar mākslinieka rokrakstu uzrakstīt savu novēlējumu un nosūtīt to uz drauga epastu.

Projekts "Mans Doms" tapis, sadarbojoties biedrībai "Ascendum" ar Rīgas Doma baznīcas draudzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!