Izdevniecība "Jumava" laidusi klajā filozofa un zinātnieka Ervina Lāslo grāmatu "Zinātne un Akašas lauks" Ligitas Lukstraupes tulkojumā.

Mistiķi un prātnieki jau sen uzskatījuši, ka realitātes pamatos pastāv savstarpēji saistīts kosmiskais lauks, kas saglabā un nodod informāciju, lauks, ko pazīst kā "Akašas lauku". Nesenie atklājumi vakuuma fizikā rāda, ka Akašas lauks reāli pastāv. Lauks sastāv no smalkas svārstīgas enerģijas jūras, no kā rodas viss: atomi, galaktikas, zvaigznes un planētas, dzīvās būtnes, pat apziņa. Šis Akašas lauks ir Visuma pastāvīgā, nezūdošā atmiņa, kas ieprotokolē visu, kas ir noticis uz Zemes un kosmosā, un saista to ar visu, kas vēl notiks.

Filozofs un zinātnieks Ervins Lāslo raksta par šī informācijas lauka būtisko elementu viegli saprotamā un skaidrā valodā. No zinātnes viedokļa viņš apstiprina mūsu dziļākās nojautas par radības vienību Visaptverošajā Visa teorijā. Mēs uzzinām, ka: "Esam kā salas jūrā, virsēji šķirtas, taču dziļumā saistītas", kā to formulējis filosofs Viljams Džeimss.

Ervins Lāslo (dz. 1932. gadā), filozofijas zinātņu doktors - saņēmis vairākus goda doktora nosaukumus, kā arī daudzas godalgas un apbalvojumus, tostarp Goi Miera balvu un Mandira Miera prēmiju, divas reizes nominēts Nobela Miera prēmijai. Lāslo ir starptautiskā zinātnieku kolektīva The Club of Budapest (Budapeštas klubs), kā arī Vispārīgās evolūcijas pētniecības grupas dibinātājs un prezidents. Lāslo ir vairāk nekā 69 grāmatu autors vai redaktors.

"Jo mazāk mēs zinām par sevi un Lielo Esību, jo varāk aprobežotais Ego grib valdīt pār smalko dzīvi. Šīs grāmatas apbrīnojamās zināšanas ļoti tieši uzrunā pārkaļķojušos intelektu, liekot tam aizdomāties, cik absolūti sarežģīta ir Dieva "pavārmāksla", uzsintezējot mūžību un mūs. Lai nu mūsu pār-domāšana ikvienu tuvina nebeidzamai izziņai, nevis varai," par grāmatu teic ārsts Pēteris Kļava.

"Lāslo jaunā grāmata, ir provokatīvs pārskats un meistarīga zināšanu sintēze par kosmoloģiju, fiziku, neirobioloģiju, un apziņas pētījumu robežām. . . . sniedzot spēcīgu atbalstu idejai, ka beidzot mums ir kopēja vienojoša koncepcija par zinātni un garīgumu." raksta Kristians De Kvinsijs Ph.D.(Flozofijas zinātņu doktors), žurnāla "Shift"bijušais redaktors un žurnālists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!