Foto: LETA
Neskatoties uz drēgno un lietaino laiku arī šogad tradicionālais Brīvdabas muzeja Tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus kuplā skaitā pulcējis gan amatniekus, gan pircējus.

Sestdienā, gadatirgus pirmajā dienā tirgošanās notiks līdz plkst.17:00, bet svētdien pircēji tiks gaidīti no plkst.10:00.

Brīvdabas muzejā tautas lietišķās mākslas studijas un amatnieki no visas Latvijas pulcējas jau 42. gadu pēc kārtas, lai divu dienu laikā ar savu gada veikumu iepazīstinātu apmeklētājus.

Līdztekus amatniecības izstrādājumiem Gadatirgū iespējams iegādāties arī vietējo pārtikas preču ražotāju produkciju – mājas sierus, kūpinājumus, vīnu un citus gardumus.

Gadatirgus īpašie viesi šogad ir ceļojošais muzejs "Amatnieki ielās" no Itālijas, kuri ar saviem darinājumiem jau piektdien iepazīstināja rīdziniekus Doma laukumā, bet sestdien un svētdien no plkst.12:30 līdz plkst.16:00 darbojas Brīvdabas muzejā.


Gadatirgus atmosfēru kuplina deju kolektīvu un folkloras kopu priekšnesumu.

Atsaucoties apmeklētāju ierosinājumam, ieejas biļešu cenas Gadatirgū šogad ir samazinātas: 3 lati pieaugušajiem, 2 lati pilna laika studentiem, 1 lats skolēniem un pensionāriem. Ģimenes biļete ( 2 pieaugušie un 2-4 skolas vecuma bērni vai viena daudzbērnu ģimene) 5 lati. Bezmaksas ieeja Gadatirgū pirmsskolas vecuma bērniem, I grupas invalīdiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!