Foto: LETA
Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (Nacionālā apvienība), par spīti saasinātajām attiecībām ar nozares profesionāļiem, demisionēt neplāno, jo jūtas "apgāzta ar atbalstu" darbam ministres amatā.

"Jau operas gadījumā [konfliktā ar LNO direktoru Andreju Žagaru] man bija atbalstītāji, bet tik daudz atbalsta, cik es esmu saņēmusi šajā nedēļā, jūs nespējat vienkārši iedomāties! Tās ir vēstules, e-pasti, īsziņas, zvani ‒ es esmu burtiski apgāzta ar atbalstu. Es esmu laimīga par to," pirmdien žurnālistiem pēc valdības komitejas sēdes sacīja Jaunzeme-Grende.

Jau vēstīts, ka pēdējā laikā saasinājušās kultūras nozares pārstāvju attiecības ar ministri Jaunzemi-Grendi, kurai tiek pārmests komunikācijas trūkums un nepietiekama iedziļināšanās nozares problēmās. Pēc ministres tikšanās ar rakstniekiem literāte Nora Ikstena atzina, ka rakstniekiem ir lielas bažas par ministres profesionalitāti.

Lai uzlabotu komunikāciju un attiecības ar nozares darbiniekiem, Jaunzeme-Grende piektdien raidījumā "Panorāma" paziņoja, ka atlaidīs savu biroja vadītāju Valteru Bolēvicu un preses sekretāri Ilutu Bērziņu, kā arī padomniekus Sarmīti Ēlerti un Intu Dālderi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!