Foto: F64
Kultūras ministres Žanetas Jaunzemes - Grendes biroja vadītājs Valters Bolēvics un preses sekretāre Iluta Bērziņa pametīs darbu, lai mēģinātu risināt radušās komunikācijas problēmas ar nozares darbiniekiem, piektdien Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" sacīja pati ministre.

Darbu zaudēs arī ministres ārštata padomnieki, bijušie kultūras ministri Sarmīte Ēlerte un Ints Dālderis.

Kā uzsvēra Jaunzeme-Grende, šādi soļi tiek sperti, lai "veidotu kultūras cilvēku vajadzībām atbilstošu komunikāciju." Nākamie soļi ir sarunas ar Kultūras aliansi par valdības solītā kultūras finansējuma palielināšanu.

Ministre atzina, ka viņa kļūda bijusi runāšana ar kultūras cilvēkiem atšķirīgās valodās. Viņa runājusi "vadītāja valodā", bet tagad centīsies runāt "kultūras valodā". Jautāta par sev veltīto kritiku, ministre pēc pauzes atteica, ka tā saistāma ar bailēm no pārmaiņam.

Vaicāta, vai pēc Valsts prezidenta Andra Bērziņa kritiskajiem izteikumiem par viņas darbu ir apsvērusi demisijas iespēju, Jaunzeme – Grende sacīja: "Ja es nebūtu saņēmusi tik daudz atzinības, tad droši vien domātu, ka kaut kas dzīvē ir jāmaina. Bet tieši šī atzinība man deva spēku."

Ministre arī "Panorāmai" atzina, ka ar padomniekiem par amatu atstāšanu runās tikai pirmdien un Ēlerte un Dālderis par šo ministres lēmumu uzzinās no televīzijas.

Jau vēstīts, ka pēdējā laikā saasinājušās kultūras nozares pārstāvju attiecības ar ministri Jaunzemi-Grendi, kurai tiek pārmests komunikācijas trūkums un nepietiekama iedziļināšanās nozares problēmās.

Pirms nedēļas ar ministri tikās rakstnieki, lai diskutētu par literatūras nozari, taču literāte Nora Ikstena pēc tikšanās atzina, ka rakstniekiem ir lielas bažas par ministres profesionalitāti. Pirmdien bija paredzēta Jaunzemes-Grendes tikšanās ar Kultūras aliansi, kas apvieno kultūras nozares pārstāvjus, taču ministres slimības dēļ tā nenotika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!