Foto: Publicitātes foto
Lai gan mazais Ziemeļkurzemes ciems Kolka kļuvis par vienu no Jura Poškus spēlfilmas "Kolka Cool" galvenajiem varoņiem, Kolkas iedzīvotājiem ar vienu no pēdēja laika skaļākajām latviešu filmām vēl nav bijis iespējas iepazīties.

Tomēr vietējie ļaudis ir apņēmības pilni jauno kinolenti atgādāt līdz Kolkai, kolīdz tā būs pieejama diska formātā.

Kolkas apmeklētāju centra vadītājs Jānis Dambītis pastāstīja, ka kolcinieki paši pēc savas iniciatīvas sazinājušies ar filmas "Kolka Cool" producentiem un aicinājuši filmu parādīt arī Kolkā, no kuras filma aizguvusi nosaukumu un kuras iedzīvotāji piedalījušies filmas masu skatos.

"Cerams, ka Kolka sagaidīs "Kolka Cool" pirmizrādi jau šogad," sacīja Dambītis.

No tiem Kolkas iedzīvotājiem, kuri filmu noskatījušies kaut kur citur, atsauksmes esot dažādas. Vieni atzīst, ka filma ir laba, interesanta un popularizēs Kolkas vārdu, bet citiem šķiet, ka tā nav īpaši glaimojoša.

Dambītis pagaidām filmu vēl nav redzējis, lai gan cer to drīzumā izdarīt. Viņš domā, ka daudz aprunātā "Kolka Cool" varētu būt laba reklāma skaistajam Ziemeļkurzemes nostūrim – par Kolku runā kaut vai filmas kontekstā un cilvēki par to biežāk aizdomājas.

"Kaut vai tas, ka Rīgā uz reklāmas stabiem un kino afišām ir rakstīts "Kolka Cool", ir "cool"," optimistisks bija Dambītis.

Tagad, nesezonā, gan lielāks viesu pieplūdums filmas iespaidā neesot vērojams, cerības tiek liktas uz vasaru.

Jau pērn Kolkasragu apmeklēja par 10% vairāk tūristu nekā iepriekšējā gadā – apmēram 44 tūkstoši cilvēku. Pieaudzis arī ārzemju viesu skaits, īpaši no Lietuvas, Vācijas un Krievijas.

"Raugos uz šo gadu ar pozitīvu skatu. Ir noasfaltēts Ventspils–Kolkas ceļš, kas atvieglos piekļūšanu; cerams, strādās arī "Kolka Cool" faktors," smaidot teica Dambītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!