Foto: F64
Latvijas Kordiriģentu asociācija pagaidām atlikusi parakstu vākšanu par valsts mērķdotācijas atjaunošanu un līdz nākamās nedēļas beigām dos laiku Kultūras ministrijai (KM) nākt klajā ar iespējamiem risinājumiem, pastāstīja asociācijas vadītājs Artūrs Ancāns.

Viņš informēja, ka 23.februārī kordiriģentiem plānota tikšanās ar Latvijas Pašvaldību savienību, kurā piedalīsies arī KM pārstāvji. Diriģenti vēlas dzirdēt, cik tālu ministrija tikusi ar mērķdotāciju jautājuma risināšanu.

"Būtu jocīgi, ja mēs tagad rīkotu lielu akciju mērķdotāciju iespējami ātrākai atjaunošanai, ja pati Kultūras ministrija saka, ka pie tā strādā," skaidroja Ancāns. Viņš gan atzina, ka nekādus konkrētus solījumus no ministrijas amatierkolektīvu vadītāji līdz šim nav saņēmuši.

Atkarībā no KM sniegtajām atbildēm Kordiriģentu asociācija lems par tālāko rīcību. Ja nekas nebūs pavirzījies uz priekšu, diriģenti atsāks darbu pie parakstu vākšanas, iespējams, izmantojot "manabalss.lv" piedāvātās iespējas.

Jau vēstīts, ka 14.janvārī Latvijas kordiriģentu asociācijas mobilizācijas sanāksmē tika nolemts sākt parakstu vākšanu, lai pieprasītu iespējami drīz atjaunot mērķdotāciju tautas mākslas kolektīvu vadītājiem. Bija plānots savākt vismaz 10 tūkstošus parakstus un līdz 20.februārim tos iesniegt Saeimā.

Saskaņā ar 2009.gada vasarā pieņemtajiem grozījumiem Dziesmu un deju svētku likumā, valsts budžeta finansējums mērķdotācijai kolektīvu vadītāju darba un sociālā nodokļa samaksai 2009.gada 1.septembra līdz 2012.gada 31.decembrim netiek piešķirts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!