Foto: F64

"11.novembra krastmalā Rīgā ir jānotiek tikai valstiski nozīmīgiem pasākumiem – tādiem, ar kuriem lepojas un par nozīmīgu uzskata Latvijas sabiedrība un kuri stiprina nacionālo identitāti," komentējot nedēļas nogalē krastmalā plānoto festivāla "Jaunais vilnis'' diskotēku, uzsver kultūras ministre Žaneta Jaunzeme - Grende (NA).

„Nav runa tikai par sastrēgumiem pilsētā. Ir runa par mūsu vērtībām, par to, ko Latvijas sabiedrība uzskata par valstiski nozīmīgu pasākumu un kura dēļ tā ir gatava ne tikai pieciest dažādas neērtības, bet arī pauž tam pozitīvu novērtējumu. 11.novembra krastmalas nosaukums jau runā pats par sevi – tas ir Pirmajā pasaules karā kritušo latviešu karavīru piemiņas simbols, kas atgādina mums par to, kāpēc vispār pastāv Latvijas valsts,’’ uzskata ministre.

Ar ministres padomnieces sabiedrisko attiecību jautājumos Ievas Līnes starpniecību Grende paziņojusi, ka „arguments par tūristu piesaisti Rīgas vecpilsētai šajā gadījumā neiztur kritiku, jo tūristi uz Latviju un Rīgu galvenokārt dodas skatīties mūsu kultūrvēstures unikālās vērtības – Dziesmu un deju svētkus, arhitektūru, dabu, nevis citas valsts ideoloģiju popularizējošu pasākumu”.

Jau vēstīts, ka festivāla "Jaunais vilnis" nakts diskotēkas rīkošanas un norises laikā notiks vērienīgas satiksmes organizācijas izmaiņas, tostarp 11. novembra krastmalā satiksme tiks slēgta.

Diskotēkas rīkošanu atbalsta arī Rīgas tūrisma attīstības birojs, jo šādi pasākumi piesaista tūristu uzmanību, kā arī ir veiksmīgi Rīgas vārda popularizēšanai, īpaši, ņemot vērā plānotās tiešraides no paša galvaspilsētas centra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!