Foto: F64
2013. gadā gaidāmajiem XXV Dziesmu un XV Deju svētkiem papildu finansējumam meklēs ziedotājus, piektdien raksta laikraksts "Neatkarīgā".

Kā skaidro Kultūrizglītības un nemateriāla mantojuma centra (KNMC) pārstāvji, kopumā būtu jāsavāc 200 000 latu, kas ir 10% no visa Dziesmu svētku budžeta. Dziesmu un deju svētku kopējais budžets tiek plānots 3,2 miljoni, no tiem 2,8 miljoni paredzēti nākamā gada tēriņiem.

Ziņu, ka svētku vajadzībām 200 000 latu paredzēts iekasēt ziedojumu veidā, Dziesmu un deju svētku padome 28. jūnijā notikušajā sēdē uzņēmusi skeptiski. Kordiriģents un iepriekšējo svētku biroja vadītājs Romāns Vanags apšaubīja, vai šādu summu izdosies savākt. "Diez vai šādā veidā ir iespējams savākt 10% no budžeta. Tā ir liela summa – pat noslēguma koncerta apjomā," viņš norādīja, ka 2008. gadā 25 000 latu bijis grūti sadabūt no labvēļiem, pārējo izdevies sarunāt tikai kā barteri.

KNMC vadītāja Dace Melbārde paskaidroja, ka centrs izsludinājis iepirkuma konkursu, lai atrastu mārketinga partneri, kura pienākumos ietilps komunikācijas jautājumi un darbs ar atbalstītājiem. Konkurss tikko noslēdzies, un uz to pieteikušās vairākas šajā jomā pieredzējušas aģentūras, kas liekot cerēt, ka izdosies. Ja konkurenti nesāks pārsūdzēt rezultātus un "iegāzt uzvarētāju", tad viss notiks raiti, jo "ir pēdējais laiks, kad var sākt strādāt ar sponsoriem", atzina Melbārde. Viņa nenoniecinot arī bārtera darījumus – ar to palīdzību iepriekšējā reizē izdevies nodrošināt mobilo telefonu sarunas un identifikācijas karšu iegādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!