Foto: DELFI
Latvijas Republikas proklamēšanas 93. gadadienas svinību nedēļā rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti uz svētku ieskaņas pasākumiem - gan koncertiem un tematiskajām izstādēm, gan uz gaismas festivālu "Staro Rīga", kas ikvienu galvaspilsētas apmeklētāju priecēs tieši svētku nedēļā no 17. līdz 20. novembrim.

Svētku priekšvakarā, 17. novembrī Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā Ģilde" koncertā "Trīs zvaigznes", kurā piedalīsies Māra Zālīte, Evita Zālīte, Jānis Lūsēns un bērnu un jauniešu grupa "Kolobri", īpaši gaidītas ģimenes ar bērniem. Šajā pašā dienā interesenti ir aicināti uz starptautiskā kamermūzikas festivāla "Festari" atklāšanas koncertu Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolā. Īpaši svētku reizei VEF Kultūras pilī paredzēts jauks pasākums "Mana Latvija, dadzītis mazs, ieķēries pasaules svārkos", kura pirmajā daļā paredzēts seksteta "Bellaccord" koncerts, bet otrajā atpūtas vakars un dejas.

Jau no 17. novembra galvaspilsētā risināsies arī jau par tradīciju kļuvušais gaismas festivāls "Staro Rīga", kurā šogad būs apskatāmi 80 gaismas stāsti.

Svētku nedēļas laikā, līdz 20. novembrim kinoteātrī "Splendid Palace" būs iespēja noskatīties režisores Vijas Beinertes veidoto dokumentālo filmu par Raimondu Paulu "Zib mūža rats".

Turpat kinoteātra telpās iespēja apskatīt arī izstādi "Dzimuši Rīgā – slaveni pasaulē" veltītu izcilām Rīgā dzimušam personībām. Projekta mērķis ir iepazīstināt ar vistalantīgākajiem rīdziniekiem, kas kļuvuši slaveni ne vien Latvijā, bet visā pasaulē. Pavisam ekspozīcijā ietverti 16 slavenu cilvēku veiksmes stāsti, tajā skaitā tādas izcilas personības kā Mihails Barišņikovs, Sergejs Eizenšteins, Mihails Tāls u.c., kuru fotoportreti papildināti ar izzinošo informāciju.

Svētku ieskaņas pasākumu programmu, kā arī 18. novembra norises var atrast interneta vietnē www.kultura.riga.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!