Foto: LETA
Latvijas Nacionālās operas (LNO) administrācija vērsusies Rīgas Centra rajona tiesā ar pieteikumu atzīt LNO kora mākslinieku arodbiedrības streika pieteikumu par nelikumīgu.

Tiesas pārstāvis Jānis Jaksons pastāstīja, ka LNO pieteikums saņemts otrdien un tagad tiesai pieteikums būs jāizskata desmit dienu laikā. Tiesas sēdes datums pagaidām nav noteikts.

Jau ziņots, ka LNO administrācija operas kora streika pieteikumu uzskata par pārsteidzīgu un nepamatotu.

Operas vadība uzskata, ka kora arodbiedrība nav ievērojusi vairākas Darba strīdus likumā un Streiku likumā noteiktās darbības, lai kolektīvo interešu īstenošanai vērstos pie darba devēja ar streika pieteikumu kā galējo līdzekli.

Pēc LNO vadības teiktā, streika pieteikumā minētā centrālā prasība – darbinieku atalgojuma un pilnas slodzes atjaunošana – jau kopš pagājušā gada nogales esot LNO vadības prioritāte.

LNO kora arodbiedrība 28.maijā paziņoja, ka plāno no 8.jūnija pieteikt streiku, kas varētu apdraudēt no 5. līdz 17.jūnijam gaidāmo Rīgas Operas festivālu.

Arodbiedrība prasa atjaunot kora māksliniekiem arodbiedrības biedriem pilnu darba slodzi un darba algu, pārtraukt diskriminējošu noteikumu piemērošanu, slēdzot nepamatotus terminētus darba līgumus, un pārtraukt nepamatotu pārbaudes laika nosacījumu iekļaušanu terminētajos darba līgumos, kas atkārtoti tiekot slēgti ar kora māksliniekiem arodbiedrības biedriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!