Foto: LETA
Rīgas domes Administratīvā komisija šodien nolēmusi piemērot 3500 latu sodu SIA "Palladium Riga" par būvnormatīvu neievērošanu.

Jau ziņots, ka koncertzāle "Palladium", kurā jau kopš 28.septembra notiek aktīva darbība, līdz šim brīdim joprojām nav nodota ekspluatācijā, jo projekta attīstītāji nav nokārtojuši visas nepieciešamās formalitātes.

Saskaņā ar Būvniecības likumu būvi, tās daļu vai telpu grupu drīkst izmantot tikai atbilstoši projektētajām funkcijām un vienīgi pēc tās pieņemšanas ekspluatācijā, bet par šo noteikumu pārkāpumu var piemērot līdz 5000 latu sodu.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes Nodrošinājuma nodaļas vadītājs Juris Lakatiņš pastāstīja, ka šajā gadījumā netika piemērota maksimālā soda nauda, jo līdzīgus pārkāpumus uzņēmēji iepriekš nav pieļāvuši.

"Palladium Riga" valdes loceklis Ģirts Majors atzina, ka soda naudas piemērošana viņam nav pārsteigums un uzņēmēji tam bijuši gatavi, taču oficiāls Administratīvās komisijas lēmums vēl nav saņemts. Tā kā tas vēl nav pārrunāts ar citiem valdes locekļiem, Majors pagaidām atturējās komentēt turpmāko rīcību un paust viedokli, vai sods, viņuprāt, ir taisnīgs.

Jau ziņots, ka Būvvaldes inspektori 5.decembrī pēc iedzīvotāju aicinājuma veikuši pārbaudi "Palladium" un konstatējuši, ka būve, kurā jau kopš 28.septembra notiek aktīva darbība, koncerti un pasākumi, vēl nav nodota ekspluatācijā.

Neraugoties uz šīm nepilnībām, koncertzāles darbība netika apturēta, jo "Palladium" pārstāvis uzrādījis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta izdotu atzinumu, ka ēkā iespējamā bīstamība ir novērsta un no ugunsdrošības viedokļa speciālistiem nav iebildumu būvobjekta pieņemšanai ekspluatācijā.

SIA "Palladium Riga" pārstāvji 27.decembrī Rīgas pilsētas Būvvaldē iesnieguši dokumentus, kas apliecina būves gatavību nodošanai ekspluatācijā, tomēr inspektori secinājuši, ka papildus nepieciešams arī saskaņojums ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju, tāpēc ēka joprojām nav pieņemta ekspluatācijā un dokumentu iesniegšanas termiņš pagarināts līdz 23.janvārim.

"Tās ir lietas, kuras var sakārtot tikai attīstītājs," norādīja Būvvaldes pārstāve Kristīne Pētersone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!