Foto: F64
Pie jautājuma par valsts mērķdotāciju palielināšanu pašvaldībām koru, deju kolektīvu un citu amatierkolektīvu vadītāju darba samaksai varētu atgriezties pēc nākamā gada dziesmu svētkiem, pastāstīja kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (Nacionālā apvienība) preses sekretāre Ieva Līne.

Valsts dotācijas pašdarbības kolektīvu vadītājiem tika apturētas 2009.gadā, viņu algošanu atstājot pilnībā pašvaldību ziņā. Tagad līdz ar 2012.gada budžeta grozījumiem dotācijas no oktobra tiks atjaunotas. Tomēr to apmērs būs vien 491 tūkstotis latu gadā, nevis gandrīz miljons latu, kā to prasīja Kultūras ministrija un kā tas bija arī pirms krīzes.

Līne atzina, ka ministrija vēlētos lielāku mērķdotāciju pašvaldībām, taču jārēķinās ar reālo valsts budžeta situāciju. "Protams, ar šādu dotāciju mēs neesam apmierināti, ir jāstrādā, lai būtu lielāks finansējums," viņa sacīja.

Pie jautājuma par mērķdotācijas apmēru varētu atgriezties nākamā gada otrajā pusē, kad būs izvērtēti vasarā notikušo dziesmu un deju svētku rezultāti.

Jau vēstīts, ka valdība septembra vidū atbalstīja valsts mērķdotācijas atjaunošanu amatierkolektīvu vadītāju darba samaksai no šā gada oktobra, tam atvēlot 491 tūkstoti latu. Šāda pati summa plānota arī nākamā gada budžetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!