Foto: LETA
Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) bažījas, ka lēmumam līdzšinējo Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktoru Andreju Žagaru nevirzīt LNO direktora amatam ir politiski motīvi. To mērs sacīja otrdienas intervijā telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes".

Ušakos atzina, ka kultūras minustres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) lēmums viņu ir šokējis, tiesa, Ušakovs arī atzina, ka viņam ir grūti spriest par iespējamām operas finanšu problēmām, kas bijušas galvenais šāda lēmuma arguments.

Rīgas mērs sacīja, ka "ir lielas bažas, ka lēmums ir pieņemts, vadoties no politiskiem motīviem." Viņš intervijā atgādināja, ka 2014.gadā Rīga būs Eiropas Kultūras galvaspilsēta un operai šai laikā būs nozīmīga loma.

Kā ziņots, LNO operatīvo vadību pārņēmis Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāra vietnieks Uldis Lielpēters, piektdien LNO kolektīva sapulcē paziņoja Jaunzeme-Grende.

Tuvākajā laikā KM konkursa kārtībai izraudzīsies auditoru, kurš viena līdz divu mēnešu laikā LNO veiks auditu un noskaidros, cik reāli maksā LNO darbības nodrošināšana un ēkas uzturēšana.

Ministre paziņoja, ka tiks organizēts konkurss par LNO operatīvo vadību, kuras darbības termiņš būs ne ilgāks kā seši mēneši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!