Foto: Scanpix
Viens no ieteikmīgākajiem mūsdienu māksliniekiem - laikmetīgās mākslas pārstāvis un Ķīnas valdības kritiķis Ai Veivejs parodējis dienvidkorejiešu repera PSY dziesmas ”Gangnam Style” videoklipu.

Video Veivejs redzams rozā kreklā un melnā uzvalkā dejojot kopā ar sievietēm kādā iekšpagalmā un atdarinot kustības no oriģinālā PSY videoklipa. Tāpat video redzams, kā Veivejs pieķēdē sevi pie kāda jauna puiša ar rokudzelžiem un laižas dejā kopā ar viņu. Videoklipā izmantoti arī fragmenti no oriģinālā "Gangnam Style" video, tomēr pats PSY tajos nav redzams.

Pirms tam Veiveja "Gangnam Styele" parodija tika publicēta ”YouTube", internetā parādījās videomateriāls, kā PSY ”Gangnam Style" kustībām apmāca ANO ģenerālsekretāru Banu Kimūnu.

Veivejs laikmetīgās mākslas žurnāla "ArtReview" aptaujā atzīts par vienu no trim ietekmīgākajiem mūsdienu māksliniekiem pasaulē.

Ķīnas varas iestādes pret viņu vērsušās gan neļaujot pamest valsti, gan veikušas apjomīgus nodokļu uzrēķinus mākslinieka uzņēmumam ”Fake Cultural Development", pieprasot nomaksāt 2,4 miljonus ASV dolāru. Mākslinieks šo uzrēķinu uzskata par politiski motivētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!