Trešdien, 15.septembrī, notik unikālās izstādes "Daudzveidīgā Rīga" atklāšana, kas ir veltīta mūsu pilsētas kultūras mantojumam, informē izstādes autori Kirils Soklakovs un Vlads Bogovs.

Rīga jau kopš dibināšanas līdz pat mūsdienām vienmēr bijusi nozīmīga un svarīga pilsēta, kas atrodas divu civilizāciju - Austrumu un Rietumu - krustpunktā. Šāds veiksmīgs novietojums ļāva Rīgai ne tikai kļūt par plaukstošu lielpilsētu, bet arī sniegt pasaulei daudz lielu personību - tēlnieci Veru Muhinu, filozofu Jesaju Berlinu, arhitektu Vilhelmu Bokslafu, dzejnieku Raini. Šī izstāde ļaus ikvienam iepazīties ar mūsdienu Latvijas galvaspilsētas krāšņo pagātni. Ikviens var pārliecināties, cik Rīga ir daudzšķautņaina un unikāla. Neskatoties uz to, ka pilsētā savijušās dažādas kultūras tradīcijas, tās papildina cita citu un ļauj ikvienam atrast sev tuvāko daļiņu, ar ko viņš pa īstam un pamatoti var lepoties.

Izstāde sastāv no 250 fotografijām, gleznām un grebumiem, kuri sadalīti pa dažādiem kultūras periodiem. Tajā atspoguļotas visas kultūras, kuras atnesušas nozīmīgu ieguldījumu mūsu pilsētas attīstībā: livi, vācieši, poļi, zviedri, krievi, latvieši, ebreji, briti un igauņi.

Izstādes materiālus Jūs varat lasīt čietrās valodās: latviešu, krievu, angļu, vācu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!