Galerijā "Slazds" darbību uzsākusi "Tumšās mākslas" laboratorija, kuras ietvaros līdz 20. decembrim būs apskatāma izstāde "Novembra liktenis", portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.

Latvijas mākslas galerijās šis virziens – "Tumšā māksla" ir pārstāvēts ar atsevišķiem darbiem; taču vienuviet izstāde Latvijā tiek rīkota pirmo reizi. Izstādē piedalās: Jana Brike, Nele Zirnīte, Elizabete Melbārzde, Kalvis Zālītis, Andrejs Kostromins, Serge Sunne, Inga Jurova, un citi.

""Tumšā māksla" ir 20.gs. produkts. Dažkārt to dēvē par "gotisko", "metafizisko", vai "nemiera mākslu"; tā ir ļoti tehniska no formālā, bet intraverta – no garīgā, vai intelektuālā viedokļa lūkojoties. Vai tā ir subkultūra, citiem vārdiem – mazākuma, garīgo meklētāju, vai vienkārši – šizofrēniķu pašizpausme? Nē – modernās skaidrojošās vārdnīcas teiks, ka "Tumšā māksla" (Dark art) ir meinstrīms, jeb galvenais virziens visās vizuālās mākslās. Tas nozīmē, ka "Tumšās mākslas" elementus atrodam kino, reklāmā, dizainā," skaidro galerijas pārstāvji.

Papildus informācija mākslas galerijas "Slazds" mājas lapā: www.makslasgalerija.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!