Otrdien "Pirmajā Latvijas komercbankā" ("Pirmajā bankā") tika atklāta izstāde, kas ir bankas rīkotās akcijas "Latvijas māklinieki zīmē banku" noslēgums.
"Pirmo banku" zīmējuši desmit Latvijas mākslinieki - Ieva Iltnere, Ritums Ivanovs, Edgars Vērpe, Andrejs Ameļkovičs, Ieva Baklāne, Helēna Heinrihsone, Ivars Heinrihsons, Frančeska Kirke, Sandra Krastiņa un Aivars Vilipsons.

Starp minēto māklinieku zīmējumiem "Pirmajā bankā" ir skatāms arī bankas prezidenta Hokana Šellokera darbs. Šellokers gan atzina, ka viņš ir tikai amatieris.

Atklājot izstādi, Šellokers norādīja, ka desmit māklinieku darbos ir atspoguļota gan bankas atvērtība, gan arī stabilitāte.

Visos mākslinieku darbos ir izmantots bankas logotipa fragments - vertikāls taisnstūris ar nošķeltu augšdaļu. Zīmējot savus darbus, mākslinieki ir domājuši par bankas norēķinu kartēm, naudas pārskaitījumiem, bankas piedāvātajiem "Internet" pakalpojumiem, kredītiem, kā arī abonēšanas maksājumiem.

Izstāde "Pirmās bankas" klientu apkalpošanas zālē būs apskatāma vēl vairākas nedēļas, bet pēc tam tā apceļos arī pārējās bankas filiāles visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!