Foto: Publicitātes foto
Naktī uz pirmdienu, 23. maiju, mirusi gleznotāja, tekstilmāksliniece Lilita Postaža, portālam "Delfi" pavēstīja žurnāla "Mistērija" kolektīvs.

Postaža beigusi Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas nodaļu, piedalījusies neskaitāmās izstādēs Latvijā un ārvalstīs, rīkojusi personālizstādes.

Par izcilu radošu sniegumu māksliniece saņēmusi apbalvojumus gan Latvijas, gan ārzemju starptautiskajās izstādēs.

"Naktī uz pirmdienu, 23. maiju, pār Latviju brāzās bolīds... Uzliesmoja un nodzisa...

Valdniece Katrīna II, tādu redzēdama, esot teikusi: "Tā ir zīme man, - pienācis laiks aiziet." Un tā arī noticis. Izrādās - šī zīme bija arī Tava, Lilita. Tu uzskatīji, ka dzīve ir īpaša labirintu sistēma, kurā cilvēkam jāmācās orientēties. Tavs Ariadnes sarkanais dzīpars bija māksla.

Tu esi latviešu Prīma lielo kosmisko mistēriju spēlē, kas allaž uz gaismu, uz Balto gājusi, aicinādama līdzi citus, kam pēc gaišuma slāpa. Nu atkal esi solīti priekšā, tuvāk Lielā Noslēpuma izzināšanai. Tev patika gleznot putnus - tik brīvus, tik viedus. Tu teici: "Tie - aizgājušo cilvēku dvēseles. Paceļas līdz Saulei, bet allaž zina atgriezties - mājās."

Tavu aiziešanu iezīmēja spoža uguņošana. Un krāšņs putns, kas pacēlās augstu, augstu debesīs..." - tādus atvadu vārdus māksliniecei velta Valda Grauduma, Andris Bajelis un žurnāla "Mistērija" kolektīvs.

Atvadīšanās no mākslinieces notiks sestdien, 28. maijā, pulksten 12 Rīgas Krematorijas Lielajā sēru zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!