Foto: F64
"Muzeju nakts" pasākumus, kas aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās visā Latvijā, apmeklējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku, otrdien intervijā Latvijas Radio pastāstīja Kultūras ministrs Ints Dālderis.

Foto galerija

Tas esot nedaudz mazāk nekā pērn, kad uz muzejiem devušies ap 270 000 cilvēku. Tiesa gan, šajā kopējā apmeklētāju skaitā nav iekļauti dati par Saeimas nama, Rīgas pils un citu objektu – ne-muzeju, apmeklējumu.

Ministrs notikušo akciju vērtē kā izdevušos, piebilstot, ka, iespējams, akcija rosinās cilvēkus muzejus apmeklēt arī citās dienās.

Jau ziņots, ikgadējā starptautiskajā akcijā "Muzeju nakts" piedalījās 112 muzeji, kā arī apmeklētājus ar īpašām programmām sagaidīja citas apskates vietas - teātri, koncertzāles, bibliotēkas, grāmatnīcas, Rīgas Latviešu biedrības nams, Berga bazārs, klubs "Nabaklab", Saeimas ēka, Rīgas pils un citas. Kopumā apmeklētājiem durvis vēra vairāk kā 200 apskates objekti visā Latvijā.

Šogad "Muzeju nakts" vienojošais moto bija "Par tīru pasauli!" - aicinājums pievērst uzmanību dabas un cilvēku radītās kultūrvides trauslajam skaistumam. Tīra apkārtne, tīras domas un darbi - tās ir vērtības, par kurām tiešāk vai netiešāk vēstīja muzeji, piedāvājot īpaši šim pasākumam veidotas programmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!