Pirmo Purvīša balvu Latvijas vizuālajā mākslā 11. februārī saņēma māksliniece Katrīna Neiburga.

Katrīna Neiburga Purvīša balvai tika izvirzīta 2007. gadā par par darbiem "Topoloģija 29" (eksponēts izstādē Urbanoloģika Andrejsalā) un "Solitude" (eksponēts 2. Maskavas biennālē, iegādāts Somijas Mūsdienu mākslas muzeja Kiasma kolekcijā).

Jau ziņots, ka Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Baltajā zālē 11. februārī pirmo reizi tika pasniegta Purvīša balva.

Purvīša balva tika iedibināta 2008.gada sākumā ar mērķi regulāri un sistemātiski apzināt aktuālos notikumus un novērtēt izcilāko sasniegumu Latvijas profesionālajā vizuālajā mākslā, veicināt Latvijas mākslas procesa intensitāti, jaunu projektu un oriģinālu ideju attīstību, popularizēt Latvijas mākslinieku radošos panākumus gan Latvijā, gan ārpus mūsu valsts robežām.

Purvīša balva turpmāk tiks piešķirta reizi divos gados vienam māksliniekam vai mākslinieku grupai, kas pārstāv Latvijas mākslu ar izcilu darbu, kas dziļi saistīts ar sava laikmeta norisēm un kurā ir saite starp laikmeta dzīvi, garīgiem ideāliem un absolūtām vērtībām.

Atgādinām, ka Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" no 6.februāra līdz 29.martam apskatāma Purvīša balvas kandidātu izstāde.

2007.gada kandidāti:

Gints Gabrāns: par Latvijas paviljona Venēcijas 52. Mūsdienu mākslas biennālē ekspozīciju "Paraspoguļi"; Helēna Heinrihsone par izstādi "Sveiks, kurmi!" Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Baltajā zālē;
Ieva Iltnere par izstādi "Astoņas istabas" Rīgas galerijā;
Katrīna Neiburga par darbiem "Topoloģija 29" (eksponēts izstādē Urbanoloģika Andrejsalā) un "Solitude" (eksponēts 2. Maskavas biennālē, iegādāts Somijas Mūsdienu mākslas muzeja Kiasma kolekcijā).

2008.gada kandidāti:

Andris Eglītis par personālizstādi "Zem debess juma";
Ēriks Božis par darbu "Sheldering Sky" personālizstādē "Instrukcija".
Sarmīte Māliņa un Kristaps Kalns par Mākslas festivāla "Cēsis 2008" laikmetīgās mākslas izstādes "Skaistums" ietvaros veidoto objektu "Mīlestība nekad nebeidzas"; Miks Mitrēvics par darbu "Personu kolekcija", kas dažādās modifikācijās bija izstādīts Flensburgas mākslas muzejā, Maskavas laikmetīgās mākslas centrā un iekļauts "Manifesta" ekspozīcijā, kā arī par darbu "Pavadonis" izstādes "Medijs ir vēstījums?" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!