Latvijas Mākslinieku savienības "Rīgas galerija" ar Helēnas Heinrihsones personālizstādes atklāšanu 17.decembrī atzīmēs savas darbības desmito gadadienu, BNS informēja galerijas vadītāja Inese Riņķe.
Riņķe norādīja, ka galerija 1992.gada augustā tika atklāta tieši ar mākslinieku Helēnas un Ivara Heinrihsonu personālizstādi un arī šogad nu jau savu 10 gadu jubileju tā atzīmē ar plašu Heinrihsones personālizstādi.

Galerijas desmit pastāvēšanas gados notikušas vairāk nekā 450 mākslinieku personālizstādes, grupas izstādes, kā arī organizētas nozīmīgas izstādes prestižos ārzemju muzejos un izstāžu zālēs - Maskavā Valsts Tretjakova galerijā un Centrālajā mākslinieku namā, Brēmenes pilsētas galerijā.

2001. un 2002. gadā galerija piedalījusies prestižajā Starptautiskajā mākslas izstādē "Art Moscow", realizējot laikmetīgās mākslas izstādes "Jauna realitāte. Identifikācija" ar 10 Latvijā atzītu mākslinieku piedalīšanos un "Siena", pārstāvot mākslinieku Oļegu Tillbergu, klāstīja Riņķe.

Sadarbībā ar Rīgas domes Kultūras pārvaldi 2001.gadā galerijā notika Brēmenes pilsētas mākslinieku izstāde un 2002.gadā tika īstenots apjomīgs projekts "Nekā personīga" Brēmenes pilsētas galerijā ar 13 spilgtāko latviešu laikmetīgās mākslas pārstāvju piedalīšanos.

Viens no jaunākajiem "Rīgas galerijas" darbības virzieniem ir saturiski un vizuāli bagātu, kvalitatīvu rakstu krājumu un mākslas katalogu izdošana, atzīmējot nozīmīgas izstādes gan starptautiskā kontekstā, gan galerijā notiekošajām mākslinieku piemiņas un personālizstādēm.

Galerija pārstāv arī daudzus māksliniekus, kuru vidū ir Maija Tabaka, Džemma Skulme, Auseklis Baušķenieks, Oļģerts Jaunarājs, Frančeska Kirke, Ģirts Muižnieks, Dace Lielā, Imants Vecozols, Līga Purmale, Miervaldis Polis, Helēna Heinrihsone, Ivars Heinrihsons, Inta Celmiņa, Edvards Grūbe, Ieva Iltnere un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!