No pirmdienas, 28. jūnija prestižās galerijas "Saatchi" interneta vietnē sākas balsojums par Sergeja Djomina jauno šokējoši avangardisko gleznu "Hegemoņu Higiēna" (HH), portālu "Delfi" informē mākslinieka pārstāvji.

Nobalsot par gleznu var šeit. Balsojums ilgs līdz 2010. gada 5. jūlijam.

Sergejam Djominam (1974) šogad ievērību atnesa divkārtēja uzvara "The Saatchi" konkursā ar darbu "Singer" [Zinger Machine] un "Boris&Gleb". Viņš ir pirmais mākslinieks no Latvijas, kas guva tik augstu atzinību, godam nopelnot pirmo vietu 3000 darbu konkurencē. Viņš ieguvis bakalaura grādu LU Vēstures un filozofijas fakultātē, vēlāk absolvējis LMA Glezniecības nodaļu. Viņš arvien biežāk konfliktus un diskusijas reproducē ar vizuālās mākslas instrumentiem, radot kolorītas, ietilpīgiem sociāliem sižetiem bagātas gleznas. S.Djomins ir vairāk nekā 200 gleznu un 300 skiču autors. Viņa darbi bijuši skatāmi daudzās izstādēs Latvijā un Vācijā, Itālijā, Lielbritānijā.

Par jauno gleznu runājot, Sergejs Djomins uzskata, ka notikumi, kas sabiedrību ieveduši antimorāles ērā, radījuši nepieciešamību pēc viedokļu un pretstatu evolūcijas. Savu skatījumu nākotnē mākslinieks iedzīvina ar psihodēlisku politisko spēli un mudina pavērties ārpus informatīvā rāmja.

"Iespējams, tā ir futūrisma, filozofijas un politkorektuma orģija, kas atspoguļota no Hegemoņa redzesloka. Higiēnas un triljonu vārdā viņš attīra pasauli un bauda laimīgās stundas rezultātu. Vai tā nav izcila mērķtiecība?" saka Sergejs.

"Globālās majestātes manipulē ar slimu, degradētu un antihigiēnisku sabiedrību, sludinot universālu brīvības un visatļautības ideoloģiju. Morāles haoss, mārketinga akciju pārsātinājums un kultūras pagrimums ir nenovēršams, tāpat kā higiēnas karš un Hegemoņa uzvara. Šis darbs ir Hegemoņa patiesība, nevis politiska provokācija," uzsver mākslinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!