Foto: Publicitātes foto
Latvijas tēlnieks Sandis Kondrāts un ASV tēlniece Eva Suzuko Makgrū (Eva Suzuko McGrew), kuru kopīgi veidotā skulptūra "Lūgšana par Latviju" redzama "Magic Sand Riga" parkā uz AB dambja, ir izcīnījuši attiecīgi pirmo un otro vietu starptautiskajā smilšu skulptūru konkursā "Windermere Sand Sculpture Classic", kas norisinās Holivudas pludmalē ASV, portālu "Delfi" informē mākslinieka pārstāvji.

Šogad "Windermere Sand Sculpture Classic" konkursa tēma bija "Sporta brīnumainā pasaule". Sanda Kondrāta veidotā skulptūra, kas izcīnīja pirmo vietu, saucas "Hokejs – enerģija uz ledus". Savukārt Eva Suzuko Makgrū otro vietu ieguva ar skulptūru "Sporta attīstība".

Latvijas iedzīvotāji līdz pat septembra vidum uz AB dambja var novērtēt abu tēlnieku kopīgi veidoto skulptūru "Lūgšana par Latviju", kā arī nofotografēties milzīgā smilšu plaukstā pie šīs skulptūras.

Radošais smilšu skulptūru parks "Magic Sand Riga" uz AB dambja darbosies līdz 12.septembrim. Darba laiks darba dienās no plkst. 10 līdz 21. Brīvdienās no plkst. 10 līdz 22.

"Magic Sand Riga 2011" ir viens no pirmajiem pilotprojektiem "Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta – 2014" programmā. Tās ietvaros 2014. gadā tiks veidota lielākā Eiropas "smilšu kaste", kurā aicināsim spēlēties un radoši izpausties gan profesionālus māksliniekus, gan visus interesentus. Mijiedarbojoties dažādām mākslas nozarēm, spēle norisināsies visa gada garumā gan virtuālajā, gan reālajā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!