15.aprīlī komunikāciju centrā "Sapņu fabrika" tiks atklāta izstāde "Savvaļas fotogrāfi", kura būs apskatāma līdz 15.maijam.
Izstādes kuratore Inese Baranovska informēja, ka piedalīties izstādē uzaicināti tēlnieki, grafiķi, gleznotāji, dizaineri, scenogrāfi un citi mākslinieki, kuru galvenā nodarbe nav fotomāksla, bet kuru daiļradi tomēr ir iespaidojis viens no populārākajiem 20.gadsimta cilvēku pašizteiksmes veidiem - fotogrāfija.

Izstādē piedalās Jānis Avotiņš, Ilmārs Blumbergs, Normunds Brasliņš, Inta Celmiņa, Holgers Elers, Mārtiņš Grauds, Didzis Grodze, Anna Heinrihsone, Ivars Heinrihsons, Helēna Heinrihsone, Ieva Iltnere, Ritums Ivanovs, Haralds Jegodzienskis, Frančeska Kirke, Sandra Krastiņa, Leonards Laganovskis, Katrīna Neiburga, Ojārs Pētersons, Juris Putrāms, Gunta Riekstiņa, Egils Rozenbergs, Pēteris Sidars, Laura Sileniece, Oļegs Tilbergs, Solveiga Vasiļjeva un Andris Vītoliņš.

Izstādes autorus vieno nevis paaudzes izjūta, estētiskie vai stilistiskie principi, bet gan viens no demokrātiskākajiem un daudzveidīgākajiem izteiksmes veidiem - fotogrāfija. Projekta mērķis ir paplašināt fotogrāfijas kā viena no vizuālās mākslas veidiem izzināšanas robežas, apliecināt, cik radoši un daudzveidīgi ir iespējams strādāt šajā sfērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!