Foto: Publicitātes attēli
Zalcburgas galerijā "Seywald" no 19. janvāra līdz 19. februārim savus jaunākos darbus izrādīs viena no pazīstamākajām Latvijas jaunās paaudzes māksliniecēm Sigita Daugule, kurai pēdējos gados bijušas daudzas grupu un personālizstādes Eiropā, īpaši Austrijā, portālam "Delfi" pavēstīja Inita Saulīte-Zandere.

Pagājušā gada pavasarī Sigita Daugule kā pirmā Latvijas pārstāve ieguva prestižo Austrijas programmas "quartier 21" stipendiju un divus mēnešus dzīvoja un strādāja Vīnes gleznainajā Muzeju kvartālā. Šajā laikā Sigitu Dauguli pamanīja vairāki Austrijas galeristi – rudenī notika Daugules personālizstāde Vīnes galerijas "Ulrike Hrobsky" izstāžu zālē "Showroom for Young Art", bet nu gaidāma izstāde Zalcburgas galerijā "Seywald", kas galvenokārt izstāda Austrijas klasisko modernismu un 20.gadsimta mākslu (atklāta ar Alfrēda Kubina zīmējumu izstādi 1987. gadā, šobrīd galerija pārstāv tādus pazīstamus Austrijas māksliniekus kā Pauls Flora, Moldovan, Thöny, Herzmanowsky-Orlando, Absolon, Ungerer, Topor), bet paralēli strādā ar jauno mākslu.

"Sigitas Daugules gleznās dominē fasāžu, ēku un pilsētas struktūru atainojums. Viņas gleznās banāli un it kā nenozīmīgi mūsu ikdienas fragmenti iegūst daudzslāņainu dziļumu un paver skatītājam gluži negaidītu nozīmi un emocionālo pārdzīvojumu. Šādā veidā Daugule spēj it kā nenozīmīgas lietas izvirzīt uzmanības centrā, piešķirot tām spriedzi un dzīvīgumu," mākslinieces darbu analizē dr. Kurts Vāgners, bijušais "KulturKontakt Austria" direktors. "Pateicoties vairākām ievērības cienīgām izstādēm Eiropā, īpaši Austrijā, Daugulei ir izdevies ielikt iespaidīgu pamatu tālākai, ļoti daudzsološai mākslinieces karjerai."

Sigita Daugule ir Latvijas Mākslinieku savienības biedre kopš 1998.gada, vairākkārt ieguvusi Austrijas Federālās kancelejas un "KulturKontakt" stipendijas, "Swedbankas" un galerijas "ASūna" organizētās "Gada gleznas 2008" balvas ieguvēja. Māksliniecei bijušas 20 personālizstādes Latvijā, Vācijā, Austrijā un viņa piedalījusies vairāk nekā 50 grupu izstādēs Latvijā, Vācijā, Austrijā, Slovēnijā, Igaunijā, Francijā, Zviedrijā, Beļģijā, Dienvidkorejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!