Foto: DELFI
Franču rakstnieks Frederiks Beigbeders svētdien, izstādē "Latvijas Grāmata" tiekoties ar lasītājiem, kritizēja sabiedrībā pastāvošo skaistuma un jaunības kultu.

Foto galerija

Beigbeders sacīja, ka priecājas būt vīrietis, jo vīriešiem mūsdienu sabiedrībā ļauts novecot, kļūt resniem un neglītiem, savukārt sievietēm iespējami ilgi jāsaglabā jaunība un skaistums.

"Ja es būtu sieviete, es pret to aktīvi protestētu, arī dedzinot reklāmas plakātus, kas šo uzskatu kultivē," sacīja Beigbeders.

Franču rakstnieka uzstāšanos par literatūru un sabiedrību noklausīties bija ieradušies nedaudz mazāk nekā 100 cilvēki. Viņam tika uzdoti dažādi jautājumi, uz kuriem rakstnieks galvenokārt atbildēja jokojot.

Beigbeders atklāja, ka Rīgā ieradies jau vakar un apskatījis galvaspilsētu, taču bijis arī izklaidēties, tāpēc ne visu sestdien redzēto atceras.

Rakstniekam tika uzdoti arī jautājumi par grāmatām. Beigbeders uzsvēra, ka sabiedrībai ir ļoti svarīgi, lai saglabātos arī drukātas grāmatas, un literatūra nepārietu tikai uz digitālo formātu.

Tikšanās noslēgumā mākslinieks Aivars Vilipsons noņēma Beigbedera plaukstas nospiedumu, ko iecerēts izmantot, veidojot latviešu valodā publicēto autoru plaukstas atlējumu sienu.

Arī vairāki izstādes apmeklētāji vēlējās iegūt Beigbedera autogrāfu.

Pasaules slavu franču rakstniekam Frederikam Beigbederam atnesa darbs par reklāmas pasauli "14,99 eiro".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!