Izdevniecība "Dienas Grāmata" laidusi klajā Sanitas Jembergas, Paula Raudsepa un Guntas Slogas veidotu grāmatu "VVF. Vairas Vīķes-Freibergas politiskā biogrāfija".

"VVF. Vairas Vīķes-Freibergas politiskā biogrāfija" ir dokumentāls pētījums, kas sniedz objektīvu skatījumu gan uz Vairas Vīķes-Freibergas prezidentūras laiku, gan arī uz politiku Latvijā šajā vēstures periodā.

Vairu Vīķi-Freibergu mīlēja Latvijā un cienīja ārzemēs. Vietējie politiķi no viņas baidījās, citu valstu prezidentus viņa apbūra. Viņa ir tik bieži intervēta, fotografēta un aprakstīta, ka daudzi varētu arī nepamanīt,  - vēl ir virkne neatbildētu jautājumu par viņu un viņas prezidentūras laiku - piemēram: Kā īstenībā notika viņas ievēlēšana, un kāda loma tajā bija Jurim Bojāram? Kādas bija aizkulises Latvijas lēmumam stingri atbalstīt ASV prezidenta Buša apņēmību uzbrukt Irākai 2003. gadā? Kāpēc Putins neatbrauca uz Rīgu NATO samita noslēguma dienā? Kāpēc Vīķe-Freiberga spītīgi iestājās par Ingrīdas Ūdres kandidatūru Eiropas Savienības komisāra amatam? Kādas tālejošas sekas bija prezidentes dēla Kārļa dzīvokļa apzagšanai 2000. gadā?

Pirmo reizi lasītājiem tiek sniegts saistošs, aptverošs apraksts par Vairas Vīķes-Freibergas politisko karjeru no trimdas laikiem līdz pat prezidentes pilnvaru beigām 2007. gada jūlijā. Pirmo reizi par Vairu Vīķi-Freibergu raksta žurnālisti, kuri visu prezidentūras laiku ir vērojuši viņu tuvplānā.

Izmantojot intervijas ar svarīgākajos notikumos iesaistītajām personām un pašu eksprezidenti, kā arī preses publikācijas un pieejamos dokumentus, grāmatas autori dod līdzsvarotu ieskatu Vairas Vīķes-Freibergas raksturā un politiskajos principos un atklāj daudz jauna un nezināma par viņas prezidentūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!