Foto: F64
Rīgas Kongresu namā no 23. līdz 25. oktobrim norisināsies Rīgas grāmatu svētki, portālu "Delfi" informē organizatori no Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas.

Svētku atklāšana notiks 23. oktobrī 13:00, tos turpinās Apaļā galda diskusija "Latviešu valoda – 300 vārdi vai vairāk?", kā arī Janīnas Kursītes sastādītā rakstu krājuma "Baltu un slāvu kultūrkontakti" atvēršanas svētki.

Rīgas grāmatu svētku ietvaros 24. oktobrī notiks apgāda "Liels un mazs" jaunākās bērnu grāmatas "Sirli, Sīms un noslēpumi", kā arī apgāda "Pētergailis" aktuālā izdevuma "Baraks Obama. Melnais Kenedijs" atvēršanas svētki.

24. oktobrī no 12:00 līdz 13:00 notiks apgāda "Dienas grāmata" rīkota akcija "Lasām-Domājam-Dzīvojam/Tekstu maratons". Tajā piedalīsies gan rakstnieki, gan lasītāji — katrs ar nelielu priekšlasījumu no grāmatas, kas no 2008.—2009.gadā Latvijas izdevēju klajā laistajiem latviešu autoru darbiem katram šķitis interesantākais, ko ieteikt citiem meklēt šajos Rīgas Grāmatu svētkos.

Grāmatu svētku ietvaros gaidāmi arī pasākumi bērniem, pavārgrāmatu pēcpusdiena, dzejas lasījumi un citi pasākumi, pilna Rīgas grāmatu svētku programma atrodama afisa.delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!