Foto: DELFI
Luterāņu mācītājs Juris Rubenis apgāda "Jumava" izdotās Kena Vilbera grāmatas "Īsa visaptverošā vēsture" prezentācijā pauda uzskatu, ka šī grāmata "apgāž lēta garīguma stereotipus un mudina cilvēkus iet dziļumā", kā arī ir paredzēta tiem, kuri zina, kas ir "īsta manta".

"Mēs dzīvojam laikmetā, kurā nav garīgu grāmatu trūkuma. Gluži pretēji - ir grāmatu cunami, un liels izaicinājums ir šajā grāmatu cunami spēt orientēties un izcelt grāmatas, kas ir īsta manta, kas palīdz orientēties un iet savas dzīves garīgo ceļu, nesamierināties ar seklumu un atbildes meklēt dziļumos," par Normunda Pukjana tulkoto grāmatu tās atvēršanas svētkos stāstīja Rubenis.

Viņš tāpat norādīja, ka šī ir grāmata, kas "spiež iet dziļumā pie savas personiskās pieredzes", kas ir vērtīgi tiem, kuri vēlas iegūt "visaptverošu bildi" par Visumu un cilvēku vietu tajā. "Mēģiniet saprast, kas ir aiz teksta," postmodernisma saplosītajiem cilvēkiem ieteica Rubenis.

Arī Bērnu slimnīcas ārsts, pazīstamais lektors Pēteris Kļava grāmatas prezentācijā uzsvēra, ka šī grāmata var mazliet palīdzēt tajā ko mēdz dēvēt par pasaules izzināšanu, taču Kļava ir pārliecināts, ka "lielākais ir jādara pašam cilvēkam".

Vilbers grāmatā "Īsa visaptverošā vēsture" pēta Visumu un cilvēku vietu tajā, piedāvājot viegli uztveramu un aizraujošu izklāstu, kā tas viss sader kopā. Pa ceļam Vilbers izgaismo ne tikai lielos kosmiskā mēroga jautājumus, bet arī dažādus mūsdienu strīdīgos momentus, tādus kā dzimumu nozīmes izmaiņas lomās, vides saudzēšana, daudzveidība un multikulturālisms, tostarp arī interneta ietekme.

Vilbers šodien ir viens no visvairāk lasītajiem un ietekmīgākajiem amerikāņu filozofiem. Viņa darbi ir pārtulkoti vairāk nekā 20 valodās. Viņš ir Integrālā institūta, uz nākotni vērsta ideju inkubatora, dibinātājs, kur tiek pētītas zinātnes un sabiedrības problēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!