Izdevniecībā "Dienas Grāmata" klajā laists Noras Ikstenas eseju krājums "Šokolādes Jēzus".

Šis ir kārtējais izdevums eseju grāmatu virknē, kā saturu veido laikrakstā "Diena" dažādos gados publicētu sleju un eseju izlases, kas savulaik tika aizsākta, lai ikdienas plūdumā neļautu pazust vērtīgiem, subjektīviem, emocionāliem, patiesi ieinteresētiem liecinājumiem par mūsu laiku, kultūru un dzīvi.

Rakstnieces Noras Ikstenas eseju grāmata "Sīlis spoguļstiklā", kas iznāca 2006. gadā, savulaik ievadīja šo laikraksta "Diena" sleju/eseju grāmatu sēriju. Tagad sērijā iznāk jau piektā grāmata.

Kā uz grāmatas vāka atklāj pati rakstniece: "Tikai nesen atskārtu, ka, pateicoties "Dienas" slejām, esmu pierakstījusi daudzus dzīves notikumus. Vai tie būtu personiski pārdzīvojumi vai piedzīvojumi mājās, ceļā un valodā. Tad nu iznāk, ka tā ir mana dienasgrāmata. Kad dzirdēju, kā Toms Veits dzied savu dziesmiņu 'Šokolādes Jēzus', sapratu, ka tieši tāds ir manas dienasgrāmatas tembrs. Sekot, paļauties dzīvei un vienlaikus to fiksēt. Un tajā dziesmā ir vārdi — "you make me feel good inside", kas burtiskā tulkojumā nozīmētu — tu darīji man iekšēji labi. Tad nu te tas ir — mans Šokolādes Jēzus jūsu iekšējai lietošanai."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!