Foto: J.Rozes apgāds
Turpinot latviešu lasītājus iepazīstināt ar slavenā itāliešu semiotiķa, viduslaiku pētnieka un rakstnieka Umberto Eko darbiem, Jāņa Rozes apgāds izdevis autora apjomīgo pētījumu "Skaistuma vēsture". Darbu no itāļu valodas tulkojusi Dace Meiere.

"Skaistuma vēsture" ir aizraujoša lasāmviela un lielisks izziņas avots, izsekojot mainīgajai skaistuma idejai Rietumu kultūras vēsturē no Senās Grieķijas līdz pat mūsdienām. Akcentējot skaistuma izpratnes atšķirības katrā kultūrlaikmetā, autors iezīmē estētisko ideālu saistību ar dominējošajām laikmeta idejām, kā arī iezīmē skaistuma koncepta relativitāti.

"Skaistuma vēsture" ir papildināta ar ilustrācijām un dažādu laikmetu dižāko filosofu, dzejnieku un rakstnieku tekstu fragmentiem. Pateicoties Valdim Biseniekam, Mārim Salējam, Pēterim Dragunam, Mārai Poļakovai un Denam Dimiņam, virkne citātu latviešu valodā lasāmi pirmoreiz.

Eko kultoroloģiskais pētījums ir lielisks palīgs kultūras un mākslas vēstures studijās, kā arī interesanta lasāmviela ikvienam, kas interesējas par estētiku, mākslu un kultūras vēsturi.

Umberto Eko, Boloņas universitātes semiotikas profesors, dzimis 1932. gadā, pasaules slavu iemantojis ar romānu "Rozes vārds".

Latviski Jāņa Rozes apgādā līdz šim iznākuši šādi U. Eko darbi: "Rozes vārds", "Fuko svārsts", "Bodolīno", "Kā uzrakstīt diplomdarbu", "Neglītuma vēsture".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!