Foto: PantherMedia/Scanpix
Ar plašu kultūras un izklaidējošo pasākumu programmu šī gada augustā tiks atzīmēta Rīgas 810 gadu jubileja. Nedēļas nogalē no 19. līdz 21. augustam plānoti dažādi pasākumi un interesanti pārsteigumi - gan koncerti, gan vērienīgs aviošovs un uguņošana, portālu "Delfi" informē Rīgas Domes pārstāvji.

Rīgas svētku ietvaros norisināsies lielkoncerts Mežaparkā un Rīgas dejotāju svētki Ķīpsalā. Tāpat tiek plānotas pasaules līmeņa sporta aviācijas sacensības (EAF RIGA/FAI-2011). Varēs piedalīties un līdzdarboties ielu svētkos un apmeklēt tradicionālos un jaunizveidotos pasākumus 11. novembra krastmalā un Vērmanes dārzā.

Doma laukumā divu dienu garumā izskanēs projekta "Torņi un zvaigznes" koncertprogramma, kur pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būs lieliska iespēja baudīt Rīgas unikalitāti un dažādu mākslinieku muzikālo sniegumu.

Piektdien, 19. augustā Doma laukumu pieskandinās Vecrīgas torņu mūzika "Zvaigznes torņu ielokā". Sestdien, 20. augustā, kad viens no šīs dienas nozīmīgākajiem notikumiem būs Rīgas Biržas nama atklāšana pēc rekonstrukcijas un pārbūves darbiem vairāku gadu garumā, koncertā varēs dzirdēt gan pasaules mūziku, opermūzikas pērles, kā arī uzzināt interesantu faktus par Rīgas biržu koncertstāstā "Tēli un sejas".

Savukārt Ķīpsalā notiks trešie Rīgas dejotāju svētki, kuri pulcēs vairākus tūkstošus dejotāju. 20. augusta vakarā visi, kuri vēlēsies būt kopā, lai sajustu Dziesmu svētku atmosfēru Mežaparka Lielajā estrādē, aicināti uz Rīgas svētku lielkoncertu "Meistars. Dziesma. Leģenda.".

Gan sestdienā, gan svētdienā Vērmanes dārzā pulcēsies amatnieki. Būs lietišķās amatniecības izstrādājumu gadatirgus un prasmju demonstrējumi, folkloristu sadziedāšanās un apmeklētāji varēs dziedāt līdzi un apgūt amata prasmes. Vērmanes dārzā norisināsies folkfestivāls "Pašā Rīgas viducī", kurā būs iespēja iepazīties ar dažādu tautību dziesminiekiem no visas Latvijas.

Svētku dienās starp Dienvidu un Salu tiltu notiks pasaules līmeņa sporta aviācijas sacensību Rīgas posms (EAF RIGA/FAI-2011). Mazu ieskatu no pilotu paraugdemonstrējumiem rīdzinieki un galvaspilsētas viesi varēja vērot pagājušā gada pilsētas svētku ietvaros. Savukārt uz zemes un ūdenī notiks "Rīgas Brīvostas kauss - Diennakts basketbola turnīrs" un "Kanāla Regate".

"Kas rada pilsētu? - cilvēki, viņu darbi un radoša atmosfēra", vēstīts svētku koncepcijā "Dzīvā Rīga". Tādēļ ielu svētkos 20. un 21. augustā ar rīdzinieku līdzdalību atdzīvosies Rīgas ielu nosaukumi - Teātra ielā taps mistērijas iestudējums, teatrāli uzvedumi notiks Centrāltirgū, Sergeja Eizenšteina ielā tiks radīta filma, kuras tapšanā varēs iesaistīties katrs interesents, atdzīvosies Alberta iela ar jau tradicionālo Rīgas svētku pasākumu "Pirms simts gadiem Albert' ielā" u.c. Svētkos paredzēta ielu mūzika diena - Rīgas ielas ieskanēsies dažnedažādos mūzikas žanros.

Svētdien visas dienas garumā notiks dažādi neierasti pasākumi 11. novembra krastmalā – būs koncertuzvedums, dažādu laikmetu rīdzinieku apmetnes, Rīgas 810 gadu jubilejas atslēgas kalšana, svētku uguņošana un dažādi citi notikumi.

Rīgas svētki 2011: Rīgai - 810 svētku programma


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!